Gå direkt till sidans innehåll
Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knights vann mot Dallas Stars

Regerande Stanley Cupmästarna Vegas Golden Knights spände musklerna i slutspelspremiären i natt, svensk tid.

Man bortabesegrade laget som många har som mästarfavoriter, nämligen Dallas Stars, med 4–3

Vegas gick på knock och skaffade sig en 2–0-ledning redan efter drygt åtta minuter och från den chockstarten hämtade sig Stars aldrig.

Den första perioden bjöd på totalt fem mål.

Med lagkaptenen Mark Stone tillbaka i laguppställningen efter sin långa skada och nyförvärven Noah Hanifin (2 assist) och Tomas Hertl (1 mål) i form såg Golden Knights taggat ut.

Stone visade vägen med sitt 1–0-mål i powerplay redan efter en dryg minut.

Den första perioden bjöd på fem mål. Det stod 3–2 till Vegas när spelarna gick ut till den första pausen.

Ingen svensk i poängprotokollet

När sedan backen Brayden McNabb gjorde 4–2 en minut in i den andra perioden hade gästerna kopplat greppet om matchen.

Det dröjde till 11.46 i den sista perioden innan Mason Marchment kunde reducera till 3-4, men närmare än så kom hemmalaget inte.

Ingen av svenskarna på isen, William Karlsson i Vegas och Nils Lundkvist i Dallas, hamnade i poängprotokollet.