Gå direkt till sidans innehåll
Rory McIlroy

Vändningen i golfens ”inbördeskrig” – nya uppgifter om McIlroy

Striden om golfens framtid fortsätter.

Nu stärks PGA-sidan av en oväntad vändning.

Världstvåan Rory McIlroy uppges återvända till PGA:s styrelse – bara veckor efter rykten om att han ska välja saudiska LIV-touren.

Rory McIlroy.
Foto: AARON DOSTER / REUTERS BILDBYRÅN
Tiger Woods.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sedan saudiägda LIV-tourens intåg på golfscenen 2021 har sporten skakats av en splittring mellan några av de allra största stjärnorna. Och det rapporteras att golfens ”inbördeskrig” väntas fortsätta även i år. 

Nyligen slog världstvåan Rory McIlroy tillbaka mot rykten att han skulle välja en flytt till den pengastinna Sauditouren. I stället svor han sin trohet till PGA-touren, och nu ser McIlroy ut att ta sin lojalitet till nästa nivå.

Enligt The Guardian väntas 34-åringen göra en ”dramatisk återkomst” till PGA genom nya toppuppdrag inom organisationens styrelse. Möjligheten har öppnat upp sig sedan Webb Simpson drar sig tillbaka från sitt styrelseuppdrag och själv ska ha önskat McIlroy som sin efterträdare.

”Har känt att det är enormt skadligt”

McIlroy lämnade PGA:s styrelse så sent som i november för att fokusera mer på sitt eget spel. Men redan nu ser han ut att återvända, vilket förstärker PGA:s position i striden mot LIV-touren.

”McIlroy har alltid känt att skadan som drabbar golfens rykte och exponering som ett resultat av LIV-schismen är enormt skadligt”, skriver The Guardian.

Golfstjärnans öde inom PGA avgörs i en omröstning på onsdagen, då övriga i styrelsen väntas ha en omröstning om hans återkomst. I styrelsen sitter andra stjärnor som Tiger Woods, Patrick Cantlay och Jordan Spieth.