Gå direkt till sidans innehåll

Hemmastarkt Degerfors vinner till spelvärt odds

Hemmastarkt Degerfors löser tre poäng när Helsingborg besöker Stora Valla. 

Risk för en stängd tillställning i italienska cupen när Juventus ska försvara sin ledning.

Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN

■■ Degerfors gick in till säsongen som en av favoriterna till att avancera upp till allsvenskan. Laget har ännu inte förlorat en match efter tre omgångar och spelmässigt har det sett riktigt bra ut mot både Öster och Sundsvall.

Insatsen senast borta mot Gefle lämnade en del att önska men det var på bortaplan och konstgräs. Hemma på Stora Valla är det ett helt annat lag. Degerfors har mer kvalité i truppen än sin motståndare Helsingborg och jag förväntar mig att hemmalaget skapar tillräckligt med målchanser för att vinna den här matchen.

Oddset på hemmasegern har redan droppat men det finns fortfarande spelvärde i hemmasegern till oddset 1,80. 

Helsingborg har också gått obesegrade genom sina tre matcher men det har varit ett betydligt lättare spelschema med matcher mot Brage och Utsikten på hemmaplan.


■■ På Bomben streckar jag för en målrik tillställning i derbyt. Chelsea har visat upp en stigande formkurva under våren men jag sätter fortsatt frågetecken runt deras försvarsspel. 

Lazio mot Juventus riskerar att bli en stängd tillställning med ett Juventus som backar hem och försvarar sin ledning från det första mötet. 

I mötet mellan Leicester och Southampton måste Saints gå för tre poäng vilket kommer att öppna upp ytor för Leicester om inte Saints får utdelning tidigt.


Dagens bästa spel

Degerfors – Helsingborg 1

Odds: 1,80

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Arsenal – Chelsea

1, 3, 4 – 1, 2, 4

B. Lazio – Juventus

0, 2 – 0, 1, 3

C. Leicester – Southampton

1, 3 – 0, 2

216 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

 Degerfors – Helsingborg 1

Degerfors stod för starka insatser mot Sundsvall och Öster men matchen mot Gefle var ett bakslag. Helsingborg har släppt in mål i samtliga tre matcher. Det är Degerfors som bär favoritskapet här.


Djurgården – Brynäs 2

Nilsson förväntas bli avstängd för hemmalaget efter tacklingen mot Bertilsson. Det har varit en ensidig matchserie med ett Brynäs som visat sig vara för starka offensivt. Fördel Brynäs!


Standard Liege – Mechelen 2

Standard är segerlösa i sina fyra senaste matcher och saknar fem spelare till mötet. Mechelen har Falchou, Belghali och Raemaekers på skadelistan inför mötet. Formen talar för gästerna.


St. Truidense – Gent 2

Gent har gått starkt och toppar serien i jakten på Conference League. Laget kommer från en meriterande seger hemma mot Mechelen. Gästerna har backen Torunarigha avstängd till mötet.


Westerlo – OH Leuven 2

Varken Westerlo eller Leuven har något med toppstriden att göra. Båda lagen förväntas testa en del nya spelare. Hos hemmalaget återfinns Chadli, Bayram och El Hari på skadelistan. Tvåan tippas.


Arsenal – Chelsea 2

Chelsea har börjat få ordning på sitt försvar och är obesegrade i sina åtta senaste ligamatcher. Arsenal kan luta sig mot ett bättre grundspel men oddset på ettan är alldeles för lågt. Värdespel!


Leicester – Southampton 1

Det är sista chansen för Southampton att blanda sig in i kampen om direktplatserna. Det krävs en seger om hoppet ska leva vidare. Senast lagen möttes vann Leicester med 4-1 på bortaplan.


Lazio – Juventus X

Juventus vann det första mötet med 2-0 på hemmaplan och kan försvara sin ledning. Det kommer att göra det väldigt svårt för Lazio att skapa chanser. Kean är tveksam till spel för gästerna. Öppet!