Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är fel favorit i Göteborgs-derbyt

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Fel favorit i det heta Göteborgsderbyt. 

Risk för en motreaktion efter derbysegern för AIK.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

Sällan har begreppet lillördag varit mer berättigat. Kvällens kupong bjuder på både allsvenskan och Premier League. Championship-matchen mellan Coventry och Hull fyller ut tipset. Det finns tre stora favoriter där man behöver ta ställning. AIK, Liverpool och United är alla streckade till över 70% och ska vi se någon högre utdelning på åtta rätt behöver en eller två av dessa tappa poäng.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

IFK Göteborg

Knappast någon säker spik med tanke på att det är Blåvitt vi snackar om. Men här finns för mycket spelvärde för att inte nypa. Häcken har fått med sig för många poäng hittills och imponerar inte. Har dessutom ”alltid” svårt på Gamla Ullevi. IFK ska vara favorit, men ser ut att bli underdogs på strecken. 


Amrounis bästa spik

Bournemouth

Oddset på Wolverhampton lockar men när tvåan står i 33% är det för bra för att låta bli. Wolves dras med flera skador på nyckelspelare och har ingenting att spela för i ligan. Håller sig tvåan under 35% är det ett av kupongens mest spelvärda tecken.


Dybbans bästa skräll

Värnamo

Efter en tung derbyseger mot Djurgården vill jag inte utesluta en motreaktion för AIK. Värnamo besitter kapacitet för att kunna störa Gnaget som övervärderas grovt på nationalarenan. Högersidan är en väg mot de större pengarna.


Amrounis bästa skräll

Crystal Palace

Crystal Palace har hittat rätt efter tränarbytet. Glasner har fått tillbaka både Olise och Eze vilket gett deras offensiv ett lyft. Efter segrar mot Liverpool och West ham förtjänar man favoritskapet på Selhurst Park mot ett bortasvagt Newcastle. Rolig chansspik.

Match för match

1. Everton – Liverpool

Det kommer att vara ett fullsatt Goodison Park när Liverpool kommer på besök för Merseysidederbyt. Liverpool går in till mötet som den stora favoriten. Gästerna har mer spets offensivt.


2. Crystal Palace – Newcastle

Bortaspelet har varit en akilleshäl hela säsongen för Newcastle. Palace stod för en av säsongens bästa insatser senast när laget körde över West Ham på hemmaplan i derbyt.


3. Man Utd – Sheffield Utd

United har sett risiga ut defensivt och har flera spelare på skadelistan. Mot ett redan avhängt Sheffield förväntas en seger hemma på Old Trafford.


4. Wolverhampton – Bournemouth

Spelare som Pedro Neto, Cunha och Semedo ser ut att missa mötet. Däremot är Hwang tillbaka från skada för Wolves. Bournemouth har både Sinisterra och Tavernier på skadelista.


5. Coventry – Hull

Coventry spelade en tuff cupmatch i söndags mot United som gick hela vägen till straffar. Båda lagen måste vinna om hoppet om playoff ska leva vidare. Sakamoto saknas för Coventry.


6. IFK Göteborg – Häcken

Häcken har sakta men säkert börjat spela ihop laget. Vändningen senast mot Hammarby kommer att stärka laget. IFK har brister defensivt som visade sig mot Norrköping och Djurgården.


7. AIK – Värnamo

Värnamo har plockat poäng i båda sina bortamatcher mot Sirius och Elfsborg. AIK har Ali på skadelistan efter segern i derbyt. AIK är det bättre laget men ettan är streckad alldeles för högt.


8. Brommapojkarna – Sirius

Brommapojkarna imponerar offensivt. Hemmalaget har gjort minst två mål i samtliga matcher i ligan. Sirius besitter en hög högsta nivå men kommer från två förluster där laget blivit nollade.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.