Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Offensiva lag gör upp – det talar för målfest

Två offensivt skickliga lag ställs mot varandra på Grimsta. 

Vi tar sida med storfavoriterna på kvällens Premier League-Bomben.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

■■ Det är dubbla omgångar av allsvenskan den här veckan och vi inleder med tre matcher i kväll. Derbyt mellan Göteborg och Häcken är den sportsliga höjdpunkten för kvällen men jag har valt att lägga fokus på matchen mellan Brommapojkarna och Sirius.


■■ Det fanns en hel del frågetecken runt både Brommapojkarna och Sirius inför säsongen. Båda lagen har varit tänkbara alternativ för bottenstriden men lagen har överraskat positivt. Brommapojkarna är det laget som gjort näst flest mål i ligan efter fyra omgångar. Deras enda förlust kom borta mot Häcken och då lyckades laget ändå producera tre mål framåt.

Sirius inledde säsongen med segrar mot Kalmar och Halmstad men kommer från två raka förluster. Det är framför allt förlusten hemma mot Värnamo i den förra omgången som svider. Det var ingen som räknade med att Sirius skulle få med sig några poäng borta mot Djurgården.

BP har varit stekhett offensivt men har brister i försvarsspelet. Sirius har skickliga spelare framåt om det finns ytor. Det är mycket som talar för att vi får se en öppen tillställning med två lag som vill rulla boll. Jag tror på en händelserik matchbild och väljer att blicka mot överspelet. 

Över 2,5 mål i matchen finns att spela till oddset 1,65.


■■  Bomben består av tre matcher från Premier League. Där tar jag sida med storfavoriterna Liverpool och Manchester United. 

Match C är den som känns mest öppen på förhand men jag gillar Palace-sidan. Newcastle har inte fått bortaspelet att stämma den här säsongen och Palace har en formkurva som pekar spikrakt uppåt.


Dagens bästa spel

Brommapojkarna – Sirius: Över 2,5 mål

Odds: 1,65

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Everton – Liverpool

0, 2 – 1, 3, 4, 5

B. Man Utd – Sheffield Utd

2, 4, 5 – 1, 3

C. Crystal Palace – Newcastle

1, 3 – 0, 1

192 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

AIK – Värnamo 1

Värnamo har plockat poäng i båda sina bortamatcher mot Sirius och Elfsborg. AIK har Ali på skadelistan efter segern i derbyt. AIK är det bättre laget men oddset på ettan är för lågt. Favorit i fara.


Brommapojkarna – Sirius 1

Brommapojkarna imponerar offensivt. Hemmalaget har gjort minst två mål i samtliga matcher i ligan. Sirius besitter en hög högsta nivå men kommer från två förluster där laget blivit nollade. Etta!


Göteborg – Häcken 2

Häcken har sakta men säkert börjat spela ihop laget. Vändningen senast mot Hammarby kommer att stärka laget. IFK har brister defensivt som visade sig mot Norrköping och Djurgården. Svag tvåa.


Wolverhampton – Bournemouth 1

Spelare som Pedro Neto, Cunha och Semedo ser ut att missa mötet. Däremot är Hwang tillbaka från skada för Wolves. Bournemouth har både Sinisterra och Tavernier på skadelista. Lutar åt ettan.


Coventry – Hull 2

Coventry spelade en tuff cupmatch i söndags mot United som gick hela vägen till straffar. Båda lagen måste vinna om hoppet om playoff ska leva vidare. Sakamoto saknas för Coventry.


Crystal Palace – Newcastle 1

Bortaspelet har varit en akilleshäl hela säsongen för Newcastle. Palace stod för en av säsongens bästa insatser senast när laget körde över West Ham på hemmaplan i derbyt. Spelvärde i ettan.


Everton – Liverpool 2

Det kommer att vara ett fullsatt Goodison Park när Liverpool kommer på besök för Merseysidederbyt. Liverpool går in till mötet som den stora favoriten. Gästerna har mer spets offensivt. Tvåa!


Man Utd – Sheffield Utd 1

United har sett risiga ut defensivt och har flera spelare på skadelistan. Mot ett redan avhängt Sheffield förväntas en seger hemma på Old Trafford. Oddset på hemmasegern ligger i underkant. Avslag!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.