Sverige har dessutom inte gjort mål – på sex perioder.

Hyllar lagkamraten: ”Skapar en hel del kaos”
Linus Johansson och Tre Kronor har en hel del att fundera på.

16 dagar kvar till VM.

Då fortsatte Tre Kronor resan mot Tjeckien genom att man på onsdagskvällen ställdes mot Finland för fjärde gången på kort tid.

Efter två matcher i vårt östra grannland vände man till Sverige och dubbelmöte i Saab arena i Linköping.

Men det blev ingen rolig landskamp på hemmaplan för svenskarna på tisdagskvällen. Finland vann nämligen med 2-0 mot ett håglöst svenskt lag i en tillknäppt tillställning.

Ett dygn senare visade Tre Kronor en helt annan inställning med hårdare och tuffare tag. I alla fall i den första perioden.

Det kändes faktiskt som det var två olika svenska landslag – trots att det var samma spelare.

Spelet jämnade sedan ut sig. Den första perioden slutade därför jämt, 0–0.

– En bättre första period än den i går. Vi är mer resoluta och bestämda, sammanfattade Samuel Johannesson i Viaplay de första 20 minuterna.

Fem mot tre – men noll mål

Sverige inledde den andra perioden med en man mer, eftersom Juha Jaaska satt utvisad.

När sedan ytterligare en finländare åkte ut direkt fick svenskarna spela fem mot tre i en och en halv minut.

Men ett dåligt passningstempo gjorde att Finland kunde freda sig.

Christoffer Ehn hade flera chanser till ett svenskt mål när han efter halva perioden var fri med Emil Larmi.

– Den som tar ett initiativ nu har stora möjligheter att vinna matchen redan i andra perioden, spådde expertkommentatorn Håkan Södergren i Viaplay.

Hannes Bjorninen måste ha lyssnat på honom för några minuter senare kom 0–1.

Tre Kronor försökte, men det var i stället Finland med stärkt självförtroende som utökade till 0–2. Efter dryga kvarten ”snubblade” Markus Nurmi genom det svenska försvaret innan pucken hamnade bakom Carl Lindbom.

– Vi har stångat våra pannor blodiga mot det finska försvaret, var Håkan Södergrens analys när 40 minuter var passerade.

Tre Kronor förlorade närkamperna

När matchen skulle tas i mål fortsatte Finland med sin sin trygga och effektiva tråkhockey.  Svenskarna såg tröttare ut när man förlorade närkamp efter närkamp.

I slutet av matchen plockades Carl Lidbom av isen när Tre Kronor jagade ett mål.

Då kunde i stället Tobias Winberg fastställa slutresultatet – 0–3.

I nästa vecka drar Tre Kronor till Tjeckien för en turnering där VM-formen ska finslipas.

Därefter tas truppen ut till mästerskapet som spelas 10–26 maj i just Tjeckien.