AnnonsKirurgicentrum Öresund

Specialistvård utan långa köer: ”Kan vända sig till oss direkt”

Carl Henrik Schelp är överläkare och specialist inom kärlkirurgi och allmänkirurgi. Han driver Kirurgicentrum Öresund, en kirurgisk läkarmottagning inom öppenvården i Malmö.

Tillsammans med sköterskan Lina Henningsson hjälper Carl Henrik Schelp patienter med bland annat åderbråck, hudförändringar, nageltrång, manlig sterilisering, bråck och ögonlocksplastik.

Carl Henrik Schelp, överläkare och specialist inom kärlkirurgi och allmänkirurgi, driver Kirurgicentrum Öresund i Malmö.
Öppna bild i helskärmsläge

Läs mer om Kirurgicentrum Öresund, deras behandlingar, få svar på vanliga frågor och ta kontakt här

Kirurgicentrum Öresund har funnits i Malmö sedan 2015 och erbjuder sedan årsskiftet specialiserad öppenvård på uppdrag av Region Skåne som man har samverkansavtal med. Kliniken erbjuder vård till vanlig patientavgift med korta väntetider utan krav på remiss.

– Vi har övertagit en välrenommerad kirurgisk mottagning som tidigare varit belägen centralt i Kristianstad. Man kan vända sig till oss direkt utan att gå via vårdcentralen. Här får man utan långa väntetider en specialistbedömning av de kirurgiska diagnoser som vi arbetar med. Vi är högspecialiserade på utredning, rådgivning och behandling av venös insufficiens och åderbråck, men med min erfarenhet av kärlkirurgi och allmänkirurgi kan vi även erbjuda ett brett spektrum av behandlingar, säger Carl Henrik Schelp.

Öppna bild i helskärmsläge

Schelps huvudfokus under de senaste femton åren har varit att operera åderbråck med modern och skonsam laserteknik, som innebär att patienten inte behöver sövas och inte heller drabbas av långvarig sjukskrivning med smärta efter ingreppet.

Man kan vända sig till oss direkt utan att gå via vårdcentralen

Men i och med samarbetsavtalet med Region Skåne har kliniken utökat bredden av behandlingar till de vanligast förekommande småkirurgiska ingreppen i regionen. Ett vanligt besvär som patienterna kommer till Kirurgicentrum Öresund med är olika typer av hudförändringar.

– Om man uppfyller gällande nationella eller regionala riktlinjer, så kallad medicinsk indikation, för det aktuella besväret så gäller den vanliga patientavgiften även för operationen. Men vi kan också ta bort hudförändringar som inte är farliga om patienten vill. Det kan vara något som sitter missprydande synligt i ansiktet eller på halsen, eller något som skaver vid bh-bandet till exempel. Då erbjuder vi privata tilläggsbehandlingar eller operationer som patienten då får bekosta utöver patientavgiften. Samma gäller för åderbråck som inte är besvärande annat än estetiskt, berättar Carl Henrik Schelp.

Öppna bild i helskärmsläge

Grundlig utredning vid cirkulationsbesvär i benen

När det gäller åderbråck och andra cirkulationsbesvär i benen utför Carl Henrik Schelp en utredning av besvären som i kombination med patientens egen beskrivning kan kvalificeras som medicinsk indikation. Det innebär att man har ett sjukdomstillstånd som ska behandlas operativt eftersom det kan förebygga allvarlig sjukdom och reducera och förbättra patientens livskvalitet.

Öppna bild i helskärmsläge

– Fördelen med att komma hit när man har problem med benen är att på vårdcentralen har de inte möjlighet att göra flödesmätningar och ultraljud, som vi kan här. Venös insufficiens är det medicinska begreppet för problem med återflödet av blod ur benen och tillbaka till hjärtat, och det orsakas av försvagade eller ickefungerande klaffar i benen, förklarar Carl Henrik Schelp och fortsätter:

– Det leder till att blodet kan stasa sig i benen och leda till tyngdkänsla, svullnad, ömhet, pulsationer, pirrningar och nattliga kramper. Om det står obehandlat under en längre tid kan det leda till kroniska hudförändringar, blödningar och bensår som inte läker. Genom en operation på ungefär en timme kan vi behandla de sjukligt förändrade delarna av ådersystemet så att besvären försvinner. Benen känns flera kilo lättare direkt efteråt och ger ett rejält lyft i livskvalitet.

Läs mer om Kirurgicentrum Öresund, deras behandlingar, få svar på vanliga frågor och ta kontakt här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan