Gå direkt till sidans innehåll
Mika Zibanejad

Ny seger – på väg att svepa Capitals

Mika Zibanejad, 31, fortsätter att storspela i slutspelet för New York Rangers.

Med två nya assist i natt var han med och ledde laget till tredje raka segern över Washington Capitals.

Med nattens 3-1-vinst har man nu skaffat sig slagläge i den här matchserien och kan spela till sig en biljett till kvartsfinalen i den amerikanska huvudstaden på söndag.

– Vi gjorde en bättre tredje period än senast, så det är kul och skönt med en viktig vinst som den i kväll, säger Mika till Expressen.

Med nattens två målgivande passningar är Zibanejad uppe i 5 poäng, 1 mål och 4 assist, på tre matcher i åttondelsfinalen.

– Jättekul att bidra, men ännu roligare att vi vinner matcherna, säger han.

Är det något som oroar eller känns det stabilt så här långt efter tre raka vinster?

– Klart att det finns vissa delar vi alltid vill förbättra, men jag tycker vi gör det bra i dag, säger Mika.

Rangers nära avancemang

Zibanejads målgivande passningar kom till så här:

■ Chris Kreider styrde in 1-1 på ett skott från Mika strax innan för den offensiva blå linjen efter 6.08 minuter av den första perioden.

■ Från en position djupt nere i det vänstra sarghörnet spelade Zibanejad sedan fram Vincent Trocheck till 3-1 med drygt fyra minuter kvar av den andra perioden.

Däremellan hade Barclay Goodrow gjort 2-1.

Washingtons enda mål kom redan efter drygt fem minuter och gjordes av backen John Carlson.

Rasmus Sandin saknades i Capitals laguppställning på grund av skada för tredje matchen i rad.