En storspelande målvakt och två mål i powerplay.

Det räckte för att Vancouver Canucks skulle vinna i Nashville i natt, svensk tid.

Och ta tillbaka initiativet i åttondelsfinalen mot Predators.

Man vann med 2-1 och leder nu med 2-1 i matcher.

Med förstemålvakten Thatcher Demko skadad och borta ett tag har många experter räknat ut Canucks.

Men efter 1-4-förlusten hemma senast reste sig Vancouver och tog en snabb revansch när matchserien nu vände till Bridgestone Arena i Nashville.

Casey DeSmith räddade 29 skott och höll nollan ända fram till 16.48 minuter i den tredje perioden.

– Det här var hur kul som helst. Fantastisk atmosfär och kanonjobb av killarna, sa målvaktshjälten själv efteråt.

Att Canucks har ett fruktat powerplay visade man än en gång.

Vancouver besegrade Nashville

J.T. Miller sköt 1-0 framspelad av Quinn Hughes och Elias Pettersson med drygt sex minuter kvar av den första perioden.

Vancouvers målkung, Brock Boeser, ökade på till 2-0 efter 4.33 i den andra perioden.

Nashville jagade febrilt, men kunde inte överlista DeSmith förrrän sent i den sista perioden.

Luke Evangelista var målskytten.

Filip Forsberg blev utan poäng i nattens match.

– De lyckades hålla rent framför kassen. Slutspelshockey handlar mer om att vinna närkamper och ta sig in framför mål, sa Filip efteråt.