Gå direkt till sidans innehåll

Det är nu eller aldrig – tar sista chansen

Färgad expert eller smart drag? 

Luton bedöms ha goda möjligheter att få med sig poäng från Molineux. 

Avhängt Sheffield räcker inte till mot hemmastarka Newcastle.


ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här

ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här 

Foto: ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Kuponganalys

Lördagens kupong innehåller sex matcher från Premier League och två matcher från The Championship. Newcastle och United är storfavoriterna man behöver ta hänsyn till men den sportsliga höjdpunkten är toppmötet mellan Hull och Ipswich. Båda lagen behöver vinna vilket talar för en svängig historia. Det hårda trycket på Newcastle och United gör att det finns flera spelvärda favoriter runt dubbla pengen som blir understreckade. Lag som Aston Villa, Fulham och Ipswich.

OMGÅNGEN I KORTHET

Dybbans bästa spik

Newcastle

0-2 mot ett pånyttfött Crystal Palace är inget att skämmas över. Newcastle behöver dock studsa tillbaka i jakten på en Europaplats och då faller uppgiften mot ligans klart sämsta lag minst sagt väl. Sheffield United lämnar norra England med en brakförlust.


Amrounis bästa spik

Newcastle

Det är svårt att komma ifrån hur dåliga Sheffield varit defensivt. The Blades har ingen chans att klara sig kvar i Premier League. För Newcastle är det Europa som står på spel. På hemmaplan är The Magpies ett helt annat lag.


Dybbans bästa skräll

Luton

Det är nu eller aldrig för mitt kära Luton. Poängen måste in om det ska bli nytt kontrakt och ett formsvagt samt skadedrabbat Wolves ska inte ses som en omöjlig uppgift. Spelvärda X2 prioriteras skyhögt på Molineux.


Amrounis bästa skräll

Burnley

Det är helt omöjligt att veta vad man får av United. Formen har varit minst sagt tveksam. Burnley kommer att göra allt för att få med sig poäng från Old Trafford för att hoppet om ett nytt kontrakt ska leva vidare. Jag tror inte att vi kommer att få se samma desperation hos Uniteds spelare på lördag. Ettan blir alldeles för stor favorit här.

Matchlistan

1. Aston Villa – Chelsea

Chelsea blev utspelade i derbyt mot Arsenal tidigare under veckan. Nyckelspelaren Cole Palmer saknades och är uppsatt som ett frågetecken. Det var tydligt hur mycket han betyder för Chelsea den här säsongen. Både Gusto och James är borta med skador vilket gör det tunt på högerbackspositionen.

2. Man Utd – Burnley

United har fått utstå kritik för sitt försvarsspel hela säsongen och senaste matcherna har inte varit något undantag. Laget har släppt in totalt fem mål i matcherna mot Sheffield United och Coventry. Burnley är skickliga med bollen och kommer att göra det svårt för United. Gästerna spelar för sin överlevnad i Premier League.


3. Fulham – Crystal Palace

Crystal Palace tog sin tredje raka seger när laget vann hemma mot Newcastle i veckan. Hemma på Selhurst Park är Palace starka men bortaspelet har inte varit lika imponerande. Det blev visserligen en seger i den senaste bortamatchen mot Liverpool men i den matchen skapade Liverpool tillräckligt med målchanser för att göra både tre och fyra mål.


4. Everton – Brentford

Everton kommer från två raka 2-0-segrar på hemmaplan. Det har gjort att laget skaffat sig åtta poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket. Nu hoppas man kunna rida på vågen efter derbysegern mot Liverpool i veckan. Även Brentford har visat fin form på slutet med en fem matcher lång förlustfri svit. För Everton saknas Beto, Dobbin och Patterson med skador.


5. Newcastle – Sheffield Utd

Sheffield har inte räckt till i Premier League. Varken offensivt eller defensivt har man varit tillräckligt bra. Hoppet om ett nytt kontrakt är borta sedan förlusten hemma mot bottenrivalen Burnley för två omgångar sedan. Newcastle tenderar att höja sig framför sin hemmapublik. Isak jagar nya mål i jakten på skytteligatiteln?


6. Wolverhampton – Luton

Är det något vi fått lära oss under säsongen så är det att aldrig räkna bort Luton. Gästerna har den svagaste truppen i ligan på pappret och en lång skadelista men det skiljer bara en poäng upp till Nottingham ovanför strecket. Dawson, Chiwome, Pedro Neto, Lemina och Bellegarde är alla borta med skador för hemmalaget.


7. Hull – Ipswich

Hemmalaget har Zaroury på skadelistan medan Ipswich saknar Donacien, Hirst och Williams. Segern i veckan mot Coventry gör att hoppet fortfarande lever för Hull om en plats i playoff. Ipswich har gått segerlösa från sina tre senaste matcher men det har varit mot tufft motstånd. Hull går in till mötet med fem raka matcher utan förlust.


8. Blackburn – Coventry

Det har varit en jobbig säsong för Blackburn. Efter att Tomasson fick lämna i vintras har spelet inte sett bättre ut, tvärtom. Det är ett mer cyniskt och tillbakadraget Blackburn som spelar mer på motståndarnas misstag än genom sitt egna spel. Coventry har matchats hårt på slutet och saknar motivation i ligatabellen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: