LFC-stjärnan efter mardrömsstarten: "Frustration och ilska"

Målglada och chansrika LFC har tillfälligt blivit något annat. "Just nu är det bara frustration, ilska och besvikelse", sa Cornelia Kapocs.

Cornelia Kapocs.

Cornelia Kapocs.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2024-04-28 08:00

23-åringen sänkte blicken i golvet efter smärtsamma 1–2-förlusten i Växjö.

Tillsammans med anfallskompisen Cathinka Tandberg spred hon i fjol skräck i allsvenska försvar med totalt 37 mål gjorda.

Nu, efter tre matcher avverkade:

Inte ett mål av någon av LFC-profilerna – som hamnat illa till när spelet hackar.

Och det allra värsta: bara två poäng av nio möjliga för tippade topplaget.

– Bara för att vi har gjort mål tidigare är det ingenting som kommer gratis nu. Vi vet vad vi kan och får åka hem och rannsaka oss själva. Det gäller mig och alla andra. Vi brukar alltid vara bra på att skapa chanser, men nu var det för dåligt, sa Cornelia Kapocs besviket.

Om du ska sätta ord på dina känslor – vad känner du?

– Just nu är det bara frustration, ilska och besvikelse. Både på mig själv och vad vi gör som lag. Mot slutet visade vi mer, men vi borde kunna spela med samma desperation under hela matchen. I första halvlek var vi alldeles för långsamma och stillastående.

Viktigast nu?

– Att vi inte stressar upp oss. Men vi behöver komma till fler lägen. Gör vi inte det kommer vi inte att göra mål heller.  Vi får börja där.

Nu skapade inte LFC mycket framåt och utöver pigga inhopparen Irene Dirdals 1–1-mål och skott i stolpen djupt n på stopptid hade Kapocs det enda riktigt heta läget. Men bredsidan från nära håll blev både för lös och för dåligt placerad.

– Klart att det ska vara mål där. Det tar jag på mig. Det kände jag direkt efter också. Men det är inget jag kan göra något åt nu. Vi ska kunna vinna matchen ändå, kan jag tycka.

Närmast: hemmamöte med Rosengård som inlett med tre raka segrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!