Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allt fler barn står i kö för familjehemsplacering. I klippet får du veta vilka sätt som finns för att kunna hjälpa till. Foto: SVT

Behovet ökar men familjehemmen färre i Norrköping: ”Bristen är otroligt stor”

Uppdaterad
Publicerad

Familjehemsenheten är oroliga över läget kring att utsatta barn tvingas vänta på placering. I dagsläget är det 24 barn som står utan familjehem i Norrköping.

Under lördagen uppmärksammade Norrköpings kommun familjehemmens dag. Linnéa Govik, social sekreterare på familjehemsenheten vittnar om svårigheterna kring den rådande situationen, men menar också att man kan hjälpa till att stötta barn på olika sätt.

– Det finns många olika sätt att hjälpa utsatta barn, man kan bli kontaktperson och på så sätt en trygg förebild för barnet, säger Linnéa och fortsätter:

– Sedan kan man ju också bli kontaktfamilj, där man hjälper ett barn vissa helger. Eller att man tar sig an ett barn på heltid.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.