Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-02 11:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/det-har-sager-vetenskapen-om-ultraprocessad-mat-och-ohalsa/

SVERIGE

Det här säger vetenskapen om ultraprocessad mat och ohälsa

Forskarna drar olika slutsatser om den ultraprocessade maten.
Foto: Michael Probst/AP

I en stor vetenskaplig sammanställning kopplas ultraprocessade livsmedel till 32 negativa hälsoeffekter.

Men är det frukostflingorna och rostbrödet som är problemet, eller är förklaringen snarare en ohälsosam livsstil?

Forskare drar olika slutsatser.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs 2 månader gratis!

All journalistik du behöver, samlad. Ingen bindningstid. Alla artiklar på DN.se ingår. Gratis i 2 månader, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån.

  • Alla artiklar på DN.se och i DN-appen
  • Obegränsad tillgång till Expressen.se, samt e-tidningen och all livesport
  • Över 40 lokala nyhetssajter – från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr
  • Ekonomi- och börsnyheter online med Privata Affärer och Marknadsnytt – en del av Dagens industri
  • Magasinappen Arcy med över 100 magasin digitalt
  • Dessutom alla artiklar på amelia.se, teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se och halsoliv.se
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.