Dagens PS

Analyschefen: "Inte orolig för tech-frossa"

Carnegies analyschef Karl Hedberg är inte orolig för att senaste halvårets rally i tech-aktier ska slå tillbaka i ett ras. Det säger han i analysfirmans senaste podd-avsnitt.
Carnegies analyschef Karl Hedberg är inte orolig för att senaste halvårets rally i tech-aktier ska slå tillbaka i ett ras. Det säger han i analysfirmans senaste podd-avsnitt. (Foto: Carnegie)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 29 apr. 2024Publicerad: 29 apr. 2024

Carnegies analyschef Karl Hedberg oroas inte för att vi står inför ett ras i tech-sektorn efter senaste halvårets snabba uppgång. Snarare kan det uppstå köplägen vid nedgångar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Amerikanska Nasdaq-börsen har stigit drygt 26 procent sedan botten i oktober i fjol. Breda Stockholmsbörsen är nästan upp 30 procent under samma period.

“Viktigt att sektorn fortsätter att leverera”

En motor i uppgången har varit de stora amerikanska tech-bolagen ibland benämnda som Magnificent Seven. Många investerares frågar sig därför om det finns ytterligare bränsle kvar eller om vi tvärtom står inför ett ras.

Förra veckan kom fyra av sju i “Magnificent seven” klubben med rapport, något som Karl Hedberg, chefsanalytiker på Carnegie, höll ögonen på.

“Deras rapporter är viktiga, de har ju varit tongivande i den här uppgången vi har sett så det är viktigt att den här sektor fortsätter att leverera och att det är en positiv trend. Annars tror jag att många investerare börjar bli lite mer försiktiga och titta närmare utgången”, säger analyschefen i Carnegies senaste avsnitt av podden Investera och Agera.

“Inget trendskifte vi ser”

Innan rapporterna hade amerikanska börsen ett par dagar med nedställ i tech-aktierna däribland årets raket Nvidia. Experter har också varit ute och varnat för att tech-rally lever på lånad tid.

Den bilden delar dock inte Karl Hedberg.

ANNONS

“Jag tror inte det är något långsiktigt trendskifte vi ser. Sen är det klart att det är en sektor och bolag som haft en extremt starkt utveckling på kort tid och då blir det gärna lätt att man sitter och tittar efter signaler när man ska kliva åt sidan”, resonerar han i podden.

Han tror istället att nedgångar kan bli nya ingångsmöjligheter för den som vill köpa in sig i bolagen och hänvisar till att man också sett hur nya köpare har tillkommit efter kursrörelserna nedåt.

“Det är en viktig signal och visar just att det inte är något trendskifte” slår Karl Hedberg fast.

Läs mer:

Carnegies expert om rapporterna: “Det sticker ut”. Dagens PS

Tekniska analytikern: “Mest troliga scenariot nu”. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS