centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Valsta fortsatt riskområde enligt Polisens rapport

Polisens senaste rapport över utsatta områden i länet visar att Valsta är kvar på listan.

centrum_artikel_host

Under 2023 har polisen identifierat och klassificerat totalt 26 områden i länet som utsatta. Av dessa anses 15 områden vara särskilt utsatta, fyra klassificeras som riskområden och ytterligare sju kategoriseras som särskilt utsatta områden. Bland dessa områden inkluderas Valsta tillsammans med Fornhöjden i Södertälje, Rissne i Sundbyberg och Tureberg i Sollentuna som riskområden.

Mattias Andersson, tillförordnad regionpolischef i Stockholm, betonar vikten av att människor känner trygghet och säkerhet i sina bostadsområden. Han understryker också den nära kopplingen mellan rekrytering av unga till kriminella nätverk och lokala miljöer samt platser.

Polisens åtgärder fokuserar på flera fronter, inklusive insatser riktade mot prioriterade individer, avslöjande av kriminell ekonomi samt minskning av nyrekrytering och öppen drogförsäljning. En av huvudmålen är att maximera den polisiära närvaron för att förhindra skjutningar, sprängningar och kriminalitet. Andersson poängterar att polisen kontinuerligt arbetar med bilstopp, personkontroller och adressundersökningar för att upptäcka och beslagta vapen, narkotika och pengar.

Åtgärderna är en del av polisens strategi för att skapa tryggare miljöer och minska kriminaliteten i de identifierade områdena, med fokus på att förebygga brott och stärka säkerheten för invånarna.

sigtunakampen_helsida

Kommunens skolor tilldelas 45 miljoner från regeringen

Nyheter Regeringen har beslutat att förstärka statsbidraget för stärkt likvärdighet och kunskapsutveckling till totalt 7,5 miljarder kronor för år 2024. Detta beslut kommer att påverka skolor över hela landet, inklusive Sigtuna kommun, där skolorna står inför ökade kostnader och utmaningar.

connys_helsida
EXTRA

En skadad när luftballong landade i Rosersberg

Blåljus En incident med en luftballong i närheten av Holmboda, strax utanför Roserbergs industriområde, resulterade i att en kvinnlig passagerare i 25-årsåldern skadade sin fot. Händelsen ledde till att polisen, räddningstjänsten och ambulansen snabbt larmades till platsen genom 112-samtalet.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out