Polisen vädjar om tips för att kunna identifiera kroppen som hittades vid Vista kulle. Genrebilder.
Polisen vädjar om tips för att kunna identifiera kroppen som hittades vid Vista kulle. Genrebilder. - Foto: Martina Holmberg/Fredrik Sandberg/TT

Vem är mannen som hittades död vid E4? Polisen vädjar om tips

Den man som hittades död vid en rastplats längs E4 i onsdags är fortfarande inte identifierad. Polisen utreder mord, och vädjar nu om tips från allmänheten.


Den var den 1 maj som privatpersoner larmade polisen efter att de hittat en död man i närheten av rastplatsen Vista kulle vid E4 utanför Jönköping. 

Larmet kom strax före 18 och polisen ryckte ut med en stor styrka, och spärrade av rastplatsen och en skogsdunge i närheten. 

Senare på kvällen inledde åklagare en förundersökning gällande mord.

En död vid rastplats – polisen misstänker mord

Vista kulle utanför Jönköping. Foto: Stella Pictures

Misstänkt mord vid rastplats vid E4 – offret oidentifierad 

Den döde mannen är medelålders, men hade inga identitetshandlingar på sig då han hittades. På fredagen var den döde fortfarande inte identifierad. 

– Det är något vi jobbar på. Vi tittar på försvunna personer och personer som är efterlysta av andra anledningar. Folk som eftersöks helt enkelt, säger Mikael Leidefors, gruppchef på Grova brott i Jönköping till Nyheter24 och fortsätter: 

– Vi tittar på att försöka se om vi kan få fram DNA-träff på den här personen, om den förekommer i något register eller liknande. 

Den tekniska undersökningen på rastplatsen vid E4 är klar, och arbetet där är nu avslutat. 

– Vi vet ännu inte om det är en brottsplats eller enbart en fyndplats. Det är inte klarlagt, så det får vi avvakta med, säger Mikael Leidefors. 

Mikael Leidefors. Foto: Polisen

Polisen vädjar efter tips

Hur länge kroppen legat på platsen vet inte polisen. 

– Vi kan inte säga exakt hur länge kroppen har legat på den här platsen. Det är lite svårt att säga. Det beror på väder och vind vad som händer med en kropp efter döden, säger Leidefors och fortsätter:

– Vi har ingen fast tidpunkt, utan vi säger någonstans mellan helgen som gick och 1 maj när kroppen anträffades. Förmodligen inte längre tillbaka än så. 

Polisen utreder händelsen som mord och vädjar nu om tips från allmänheten. 

– Vi är intresserade av iakttagelser runt den här rastplatsen. Alla iakttagelser av personer eller fordon som på något sätt sticker ut under den här tidsperioden, säger Mikael Leidefors. 

Har du har sett, hört eller uppfattat något avvikande runt platsen under den senaste veckan? Hör av dig till polisen 114 14.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!