Nobbar tränaren på V75: ”Är inte bekväm”

Stefan Persson stryker sig på Magnus Dahléns häst – efter positiva dopningsprovet

Publicerad 2024-05-03 16.56

Stefan Persson kör inte Magnus Dahléns finalhäst i Kungapokalen på V75.

Magnus Dahléns häst Vivienne Tif har fastnat i ett positivt dopningstest.

Nu väljer stjärnkusken Stefan Persson att nobba tränarens finalhäst i Kungapokalen på V75.

– Jag känner mig inte bekväm att köra, säger Stefan Persson till Travronden.

Under torsdagen meddelade förbundet Svensk Travsport att hästen Vivienne Tif fastnat i ett dopningstest efter en seger på Halmstad den 11 mars.

Urinprovet visade spår för oxitetracyklin.

Hästen tränas av Magnus Dahlén.

”Accepterar mitt tränaransvar”

”Det är välkänt numera att även om du följer karenstidsreglerna kan det inträffa att det finns kvar spår av ett ämne längre än karenstiden. Jag accepterar mitt tränaransvar som enligt de stränga regler vi bedömt nödvändiga och lämpliga att ha i svensk travsport ibland kan leda till att tränaren får en bestraffning trots att karenstiderna följts och hästen inte längre varit påverkad av det ämne som använts vid behandling”, skrev Magnus Dahlén på sin Facebook-sida under fredagen.

Han ersätter

Under lördagen startar Magnus Dahlén hästen King of Twilight i finalen av Kungapokalen, V75-4, med en miljon kronor till vinnaren.

Stefan Persson skulle ha kört hästen, men har strukit sig efter det positiva dopningstestet. Och det gäller alla Magnus Dahléns hästar. Det är något som Travronden har rapporterat om.

– Det är ju på grund av det som framkom i går, att en häst som han tränar har åkt dit i dopingprov, säger Stefan Persson till Travronden och fortsätter:

– Jag är av den åsikten att hos mig får alla en andra chans men med det som framkom i går gör att jag inte längre känner mig bekväm med att köra.

Den norske kusken Ole Johan Östre ersätter Stefan Persson.

Följ ämnen i artikeln