Ica-chefens vädjan: Gör alltid detta när du hämtar ut paket

Vill du halvera tiden i kön när du ska hämta ut paket från Postnord, eller helt enkelt hämta ut paket åt någon annan? Då finns det ett smart knep du kan använda dig av.


Att arbeta på en Ica-butik innebär i de flesta fall att du dagligen träffar hundratals kunder som kommer in i butiken för att handla olika typer av livsmedel. I majoriteten butiker är ansvarsområdena tydligt uppdelade och det är några som ansvarar för mejeri, några för grönsaker, någon för chark/deli och så vidare. 

Butikschefen: Det gör många föräldrar fel inne på Ica

Många av oss handlar veckovis på Ica. Bildkälla: Amir Nabizadeh/TT

Men många butiker har även en postdel där kunderna kan skicka och hämta paket samt hämta ut brev och annat. Och vissa perioder är det av naturliga förklaringar lite mer att göra på postdelen än vanligt. 

Det hatar personalen att du gör – direkt när du går in på Ica

Exempelvis vid jul då människor både beställer samt skickar paket i högre utsträckning kan det lätt bli köbildning inne i postdelen vilket kan vara jobbigt för både kunder och personal. 

Det förekommer även flera gånger per dag att kunder ska hämta ut paket till någon annan – men att ID-kravet då sätter käppar i hjulet. 

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Dock finns det ett knep inte alla kunder vet om som förenklar ditt besök till posthörnan någonting oerhört. 

Ica-chefen avslöjar smarta knepet med bankID

Många känner igen sig i att man efter jobbet springer lite halvsvettig till Ica för att hämta ut paket hos butikens postombud. Kön slingrar sig, personalen kämpar sig blåa och allting känns som att det tar en evighet.

Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

En butikschef på en välbesökt Ica i Stockholm berättar för Nyheter24 att det finns ett knep som fler bör använda sig av. Både för att minska köbildning men även för att inte bli hemskickad utan paket de gånger du ska hämta ut åt andra. 

Slipper du också helst lång kö när du ska hämta ut paket? Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

– Någonting folk inte verkar veta om är att man kan signera sitt paket med bankID på postnordappen innan man står först i kön med 12 stycken paket varav alla måste signeras ett i taget, berättar han. 

– Samma sak gäller egentligen om du har en partner eller familjemedlem som ska förbi affären. Har du ett paket som du gärna ser hämtas ut så kan du signera det på din app. Efter att du signerat så kan du skicka den QR-koden till vem du vill som ska hämta paketet, då behövs inget leg då det hela redan är signerad och godkänt av dig, berättar butikschefen. 

Kunderna hånar Ica-personal efter nya satsningen

Värt att tänka på!

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!