Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-07 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/till-slut-ar-fragan-den-vanliga-vad-vill-ludmila-sjalv/

SPORT

”Till slut är frågan den vanliga – vad vill Ludmila själv?”

Ludmila Engquist är med märkligt lite i dokumentären om henne.
Foto: SVT

Esks elva vecka 18.

DN-sportens krönikör Johan Esk sammanfattar veckan som varit.

1) Dokumentären.

De två första delarna av SVT:s ”Hall of fame” har beskrivits som en dokumentär om Ludmila Engquist. I så fall är det den märkligaste dokumentär jag sett. När huvudpersonen äntligen får komma till tals så är det bara fyra minuter kvar.

2) Dokumentären 2.

Kanske finns förklaringen till det märkliga resultatet i stridande viljor mellan tv-producenten och två författare om vem som ska få berätta Ludmila Engquists story ...

3) Ludmila-frågan.

... och det gör att samma känsla dyker upp som när Ludmila Engquist befann sig i rampljuset. Till slut är frågan den vanliga – vad vill egentligen Ludmila själv?

4) Skidcitatet

”Det verkar som ett självskadebeteende. Det går faktiskt inte att förstå.” SVT:s Anders Blomquist om att Perry Olsson inte får vara kvar i vallateamet.

Jonna Sundling var förvånad och besviken över beskedet om sin vallare.
Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

5) Skidreaktionen.

Sprintstjärnan Jonna Sundling säger att hon är lika förvånad som ledsen över beskedet att hennes vallare Perry Olsson inte har erbjudits ett nytt kontrakt.

6) Skidnoteringen.

Det är inte så länge sedan åkarnas missnöje med vallateamet skapade ett landslagskaos. Med tanke på det är det konstigt och fel att inte åkarnas röst väger tyngre.

7) Cuphjältarna.

Emma Viklund satte straffen som gav Piteå segern i fotbollens cupfinal. Johan Dahlin räddade straffar och lade grunden till Malmös seger i herrfinalen.

8) Hockeyfirandet.

Den finaste i Skellefteås guldfirande var att Oscar Möller kom ner på isen och delade glädjen. Han har inte spelat under säsongen på grund av utmattningssymtom.

9) Hockeycitatet.

”Jag mår bättre och bättre. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Att gå på matcherna har varit lite ’KBT-träning’.” Oscar Möllers första statusuppdatering på länge.

Elsa Tänglander valde skidskytte.
Foto: Wilma Björkman/Skidskytteförbundet

10) Skidvalet.

Skidor eller skidskytte? Den stora talangen Elsa Tänglander kunde välja sport och landslag. Det blev skidskytte och en tung prestigeseger för den sporten.

11) Fotbollspappan.

”I hela skolan var det bara mina barn som cyklade till skolan.” Zlatan Ibrahimovic om tiden i USA. Han beskriver sin familj som ”en normal familj, med ovanliga möjligheter”.