Sök

Värderas till över 100 miljoner – så går det för Colix

ColixSaaS

Peter Lindberg, Therese Lundstedt och Jens Collskog. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Erbjuder app-lösningar via SaaS-modell.

Växjöbolaget Colix, grundat av Fortnox-veteranen Jens Collskog och medgrundaren Peter Lindberg, har tagit fram en plattform för att enkelt kunna ta fram skräddarsydda appar och webblösningar för företag. Tjänsten säljs som SaaS-modell till bolagets omkring 200 kunder.

Nu har Colix stängt 2023. Bolagets omsättning ökade från 3,4 miljoner kronor år 2022 till 6,8 miljoner kronor år 2023. Trots ökningen i omsättning redovisar bolaget en förlust på 3,7 miljoner kronor, jämfört med en förlust på 4 miljoner kronor året innan.

Totalt sett har bolaget en kassa på 10,4 miljoner kronor och har vid räkenskapsårets slut 15 anställda. Personalomkostnaderna uppgick till 8,9 miljoner kronor, en ökning från 2016 då personalomkostnaderna låg på 6 miljoner kronor. Colix befinner sig därmed i en förlustsituation, men verksamheten expanderar samtidigt.

Colix styrelse består av Peter Lindberg, ledamot, Therése Lundstedt, vd, även styrelsemedlem i Lohilo och Jens Hans-Ola Collskog, ledamot och ordförande. Bolaget grundades 2017 och har sedan dess utvecklat kundanpassade system samt skapat och hanterat egna system och tjänster. 

Bolaget är enligt ägardatabasen Eivora värderat till 107,4 miljoner kronor och har tagit in totalt 25,8 miljoner kronor från investerare.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer