”Är överlägsen på V75 – gör slarvsylta av dom”

Carlssons V75-krönika • Analys • Bästa spelen • V75-systemet • Söndag 5 maj på Vermo

Expo Wise As och Alessandro Gocciadoro spikas på V75.

Dags för Finlandia-Ajo på Vermo i Helsingfors där vinnaren tar en direktplats i Elitloppet.

Titelförsvarare är Stoletheshow som kan bli en svår nöt att knäcka från ledningen – och han utmanas främst av Hail Mary som lär gå framåt rejält med ett lopp i kroppen.

Alessandro Gocciadoro är annars en nyckeltränare i omgången med flera heta segerkandidater – där den bästa spiken är segermaskinen Expo Wise As som
imponerade våldsamt i fjol och som felfri lär göra slarvsylta av konkurrenterna.


Här ryggar ni Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 i dag. Här kan du haka på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


V75-1

11 Expo Wise As visade i fjol som treåring att han är en riktig värsting. Alessandro Gocciadoro tog till stora ord efter segrarna i såväl försök som final i E3, och menade på att det här kan bli den bästa hästen som han någonsin har tränat. Då har han en hel del världsstjärnor att jämföra med redan. Det blev hela 11 segrar på 14 starter i fjol och det här är en häst som Gocciadoro har valt ut själv på auktion som ettåring i Milano och därefter tränat upp hela till framgångarna.

Under hösten förra året vann Expo Wise As både det italienska Derbyt och Orsa Mangelli. Årsdebuten i Turin blev dock inte som man hade trott då hästen galopperade bort sig och han blev diskvalificerad. Enligt Gocciadoro hade hästen haft ett litet problem med ett ben efter en händelse i hagen några veckor före comebacken. Det blev bra igen och hästen värmde bra inför årsdebuten men då uppstod problemet igen och han galopperade i loppet.

Nu är Expo Wise As behandlad efter det och har känts bra i träningen.

Lita på att den snart sjufaldige miljonären kommer ut i ett bra skick den här gången, och då finns det bara en häst på banan. Kapacitetsmässigt är han överlägsen i det här gänget och Gocciadoro utlovar ett offensivt upplägg. Från spår elva lär han komma bombandes tidigt och det är så klart en toppchans att han krossar samtliga. Med tanke på hästens våldsamma kapacitet och de insatser han gjorde i fjol så blir det spik.

Styrkan är ett av hans främsta vapen.

V75-2

9 E.L.Jetpack tävlade tidigare i Timo Nurmos regi där han vann flera lopp och var en av favoriterna i det finska Kriteriet men galopperade bort sig i starten. Numera är han i Finland hos Pekka Korpi där han gjorde debut nyligen och vann då direkt. Det var hästens första start på över ett år då han har varit skadad. Han tävlade med broddar i skorna då på ett vintrigt underlag men nu blir det sommarbalans. Han borde dessutom ha gått mycket framåt med loppet i kroppen. Nu är det bakspår över kort distans och därför blir det gardering, men han lär ha bästa kapaciteten i loppet då han har tagit nio segrar på 21 starter.

7 Global Deputy spurtade till seger senast och vann på 1.12,6/1 609a och det såg inte tomt ut genom mål. Har nu spår långt ut bakom vingen men körs av Finlands bästa kusk Santtu Raitala och med en fin resa kommer spurten att bita bra igen.

6 Tim Jerry är en segervan finsk häst som är i bra form. Senast höll han sånär på att hålla undan för ledningen men åkte dit på mållinjen mot en häst som kom långt ut i banan. Detta efter en tuff öppning. Är startsnabb och kommer han till ledningen kan det bära runt om över den korta distansen.

8 Imperator slog till med en övertygande seger i årets andra start senast och hade gått mycket framåt. Är absolut inte golvad om han kommer till från risiga spår åtta.

V75-3

Ett fint kallblodslopp där flera av hästarna är riktiga segermaskiner. 11 Evartti har fått en inbjudan till Elitkampen på Solvalla för att försöka försvara fjolårets imponerande seger. Hästen har inte visat någon toppform i årets starter då det har varit en lång och kall vinter i Finland som har påverkat träningsmöjligheterna. Men senast kom första årssegern och Evartti är nu på rätt väg för att förhoppningsvis pricka toppformen igen lagom till Elitkampen. Han kan så klart redan vinna här men har ett dåligt läge med spår elva och han möter ett par tuffa konkurrenter.

En av dem är 6 Issakan Volo som är en stark och rejäl häst som tål att köras offensivt och som gärna synar dödens. Han har vunnit fyra lopp i år och bland annat regelrätt besegrat Evartti. Senast blev det galopp då kusken laddade lite för mycket i starten.

Felfri blir han svår att plocka ner.


Här ryggar ni Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 i dag. Här kan du haka på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


V75-4

1 Caio Titus Bond är en ny segermaskin från Alessandro Gocciadoro som inledde året med fyra raka segrar innan han senast satt fast med krafter kvar i ett grupp 1-lopp i Italien där han mötte hästar som Vivid Wise As och Banderos Bi. Nu är han återigen ute i normal omgivning för honom och det största hotet mot en ny seger kan vara innerspåret då han riskerar att bli över och fast därifrån. Det är annars en stor och rejäl häst som är stark och som har vunnit flera lopp från utvändigt om ledaren.

2 Västerbo Imtheman har inlett året starkt med tre segrar på de fyra senaste starterna. Senast tog han ledningen och pressade sig förbi i en tuff öppning och gick undan till slut efter att ha blivit utmanad in på upploppet. Han är startsnabb och från bricka två bakom bilen lär taktiken vara given.

4 Amzing Player är dock också rykande startsnabb och lär vara ute efter ledningen. Han har vunnit sju lopp i år på nio starter och plumpen i protokollet näst senast är han ursäktad av då han var ute mot världseliten i Seinäjoki Race mot bland annat vinnande Borups Victory.

V75-5

10 It’s Peppertime kommer från en stark insats i Seinäjoki senast där han utmanade Kurri Jari Boko in till mål och pressade hårt på denne genom slutsvängen. Han föll med flaggan i topp och Kurri Jari Boko är idag med i Finlandia-Ajo. Vi känner It’s Peppertime från V75 tidigare där han har gjort många bra lopp och vann på Bergsåker i februari. I fjol var han ute och mötte årgångstoppen med den äran. Hästen är stark och rejäl och visade senast att den långa distansen över dryga tre varv inte är några problem. Kan mycket väl krossa samtliga.

4 Impactdrache är en fransos som nu har gjort två lopp för sin nya tränare Andreas Lövdal och senast fick han chansen för sent och sköt till bra till andraplatsen när luckan kom.

Nu är det spår fyra i voltstart vilket kan innebära att han tappar lite från början men den långa distansen är ett klart plus för den starka hästen.

V75-6

3 Speed Matters kommer med två raka segrar och senast speedade han sylvasst på Solvalla i ett lärlingslopp och hann fram precis på mållinjen. Nu har han ett klart bättre utgångsläge än senast och Magnus A Djuse upp dessutom.

10 Need’Em gjorde debut i ny regi senast (var tidigare lite av en snackhäst hos Daniel Redén) och vann överlägset i årsdebuten. Han torde inte vara sämre med det loppet i kroppen och är ett tidigt bud igen.

9 Fairy Wind är en finsk segermaskin som har vunnit åtta lopp på nio starter i år. Senast kördes han fram utvändigt om ledaren varvet kvar och avgjorde enkelt till slut.

V75-7

Finlandia-Ajo där vinnaren tar en direktplats i Elitloppet. Titelförsvarare är 3 Stoletheshow som i fjol vann det finska storloppet trots ett tufft lopp via tredjespår runt första kurvan och sedan utvändigt om ledaren. Frode Hamres stjärna inledde året med fyra raka segrar innan han har fått två tuffa lopp på slutet i den norska gulddivisionen. Nu har den startsnabbe frontrunnern läge för ledningen från bricka tre bakom bilen tillsammans med Magnus A Djuse. Kretsen kring hästen är så klart sugen på Elitloppet igen och det är inte omöjligt att han kan leda runt om.

5 Hail Mary var tillbaka förra veckan och vann ett billigt lopp i Bollnäs, efter vinterns misslyckade Frankrike-äventyr. Han fick det serverat senast i andra par utvändigt på en kladdig bana, men gjorde vad han skulle och brukar enligt Daniel Redén gå enormt mycket framåt med ett lopp i kroppen.

Så räkna med att han kommer att vara toppad till det här loppet och visst kan Redén och Hail Mary bärga ännu en storloppsseger.

10 Mellby Jinx stretade emot bra i det längsta senast men fick ge sig den sista biten mot Kentucky River som plockade ner honom. Han var med i en tuff öppning och låg sedan på lite under vägen. Är vass bakifrån med ett lopp i ryggar och det kan bli bra härifrån med rygg på startsnabba Stoletheshow. Pass upp för med en fin resa kan Mellby Jinx speeda ner många till slut.

2 Catullo Jet imponerade stort när han hade uppvisning i silverdivisionen i V75 på Jägersro senast. Det här är ännu en topphäst från Alessandro Gocciadoro som vann tämligen obrukad senast.


Här ryggar ni Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 i dag. Här kan du haka på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Carlssons tre hetaste:


11 Expo Wise As (V75-1)

Överlägsen i fältet felfri och krossar samtliga.


3 Callela Ikaros (V75-4)

Stark insats senast och är i toppform. Skrällbud om favoriten kommer bort.


10 Need’em (V75-6)

Överlägsen i billigt gäng i årsdebuten. Kan slå till igen.

Carlssons V75-system

V75-1: 11 Expo Wise As (9-10)

V75-2: 9–6–7–8–2 (11–3)

V75-3: 6–11–12 (1–8)

V75-4: 1–4–2–11–3 (6–12)

V75-5: 10–3–4 (6–8)

V75-6: 3–9–10–1–6 (8–5)

V75-7: 3–5–2–10 (9–6)

4 500 rader/2 250 kronor


Följ ämnen i artikeln