Gå direkt till sidans innehåll
Djurgården Fotboll

Struntade i att dela ut silvermedaljer: ”Behöver inte ha den”

Haris Radetinac bryr sig bara om guld.

Därmed kan silvermedaljerna från cupfinalen mot Malmö FF ligga kvar i Peter Kisfaludys bil.

Haris Radetinac behövde tröstas efter sin straffmiss mot Malmö FF:
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Djurgårdens IF:s vd Henrik Berggren.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Tre dagar har gått sedan den tunga cupfinalförlusten mot Malmö FF. Djurgårdens IF har försökt ladda om och gå vidare.

En del av smärtan finns dock fortfarande kvar, inte minst hos Haris Radetinac. Veteranen missade sin straff i straffläggningen och efteråt, när nederlaget var ett faktum, syntes han gråta på innerplan.

– Det var inte en straff i matchen, i en kvart- eller semifinal … Det var en straff där man kunde vinna en titel. Det är klart att de tankarna gick, man ville vinna guld. Det är därför det gör ont, säger Radetinac som, missen till trots, hyllades av de tillresta Djurgårdens IF-supportrarna.

– Det var känslosamt. Speciellt när de började sjunga. Det betyder jättemycket, den kärleken man får trots att man missade straff. Det finns inget bättre.

Få Djurgårdens IF-spelare kom ut och mötte media efter finalförlusten. Istället lämnade de snabbt Eleda stadion.

Helt tomhänta dessutom. Någon utdelning av silvermedaljerna skedde inte.

– Vi fick välja det själva. Förbundet frågade oss om vi ville ha dem på plats som en ceremoni eller inte. Vi valde att avstå ceremoni, förklarar vd Henrik Berggren.

För att?

– Det var väl inte läge för det. Antingen vinner man eller så förlorar man en cupfinal. Vi förlorade och kände inte för att ta emot dem där.

Kisfaludy tog hand om medaljerna

Istället lastades silvermedaljerna in i Peter Kisfaludy bil. Där, eller någon annanstans hos sportkoordinatorn, befinner de sig fortfarande. Spelarna inte fått dem än.

– Jag har inte fått någon. Jag tror inte att någon annan har fått det. Jag behöver inte ha den heller, säger Haris Radetinac.

Du bryr dig inte om den?

– Nej, jag vill bara ha guld.

Henrik Berggen:

– Vi kom överens om att Kisfaludy skulle ta dem, så att de inte skulle försvinna. Så, han har dem om jag inte är helt fel på det. Spelarna får dem säkert på måndag eller något.

Radetinac säger att han inte behöver få någon medalj.

– Det var precis därför vi inte gjorde någon grej av det där ner.

Hümmet tveksam till spel

Under söndagen väntar nästa match för Djurgårdens IF, Västerås SK i allsvenskan. Ett motstånd, som enligt Djurgårdens IF-tränaren Thomas Lagerlöf, kanske har varit bäst av alla i spelet mellan straffområdena.

– En pigg och duktig nykomling som definitivt borde ha skramlat ihop några poäng till om man ser till vad de har presterat spelmässigt, konstaterar Lagerlöf.

Gällande statusen på Djurgårdens IF:s trupp så är Deniz Hümmet ett frågetecken inför mötet med VSK. Anfallaren deltog inte när laget spelade tvåmål under lördagens träning.

– Han var väldigt, väldigt sliten. Bytte ut sig själv efter 90 minuter mot Malmö. Han jobbade väldigt hårt och var otroligt sliten efteråt. Han har vilat och varit med på delar i dag. Vi får se hur han reagerar på det, men förhoppningsvis kan han vara med, säger Lagerlöf. 

Läget i truppen

I övrigt finns det egentligen inget nytt att rapportera om. Rasmus Schüller är alltjämt skadad och Theo Bergvall alltjämnt nära att göra comeback. Dessutom är Besard Sabovic och Tokmac Nguen avstängda. 

Djurgårdens IF överklagade som bekant den sistnämndes avstängning, men fick avslag. Därmed missar han mötet med Västerås SK samt IF Elfsborg.

– Det har ältats så mycket, men själva utvisningsgrejen var väldigt hård. Sedan det som hände mellan honom och Pontus Jansson, det är så klart inte okej. Sedan ska domarna se det live och inte anmäla efter att de har kollat på video, men så är det. En tuff avstängning i alla fall, det måste jag säga, konstaterar Lagerlöf.