Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IF Elfsborg

Elfsborgs mardröm: Tre skador mot Malmö

Trippla skadesmällar i Elfsborg.

Mot Malmö FF tvingades Per Frick utgå skadad efter ett par minuter.

Sedan fick även målskyttarna Arber Zeneli och Simon Hedlund utgå.

– Det är inte den värsta skadan jag haft, men det gick inte att fortsätta, säger Frick.

Här laddar DIF-supportrarna upp inför finalen
Per Frick tvingades kliva av mot Malmö.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT NYHETSBYRÅN
Arber Zeneli skadade sig mot Malmö.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT NYHETSBYRÅN

Elfsborg, som haft en trevande start på säsongen, fick en tung start på matchen mot Malmö FF. Redan i den andra minuten tog sig Per Frick för baksida lår efter en löpning och kort senare byttes han ut. 

– Tyvärr blev det så. Jag har haft en sämre vecka efter Sirius och inte riktigt återhämtat mig men ville nog ändå vara med här i dag. Jag ville testa, men det gick inte, säger Per Frick.

I slutet av den första halvleken grinade Arber Zeneli, som tidigare chockat gästerna med sitt 1–0-mål, illa och tog sig mot ljumsken.

När den andra halvleken väl drog i gång fanns Zeneli inte med på planen.

I den andra halvleken utökade Simon Hedlund till 2–0, men precis som för Zeneli så innebar det att han strax efteråt skulle bytas ut skadad.

Per Frick hoppas på nästa match

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin gav inga klara besked efter matchen om skadeläget på hans spelare.

– Jag vet ingenting om dem än så länge. Jag tror att det är ganska lugnt, i alla fall med Arber. Med Per vet jag inte. Vi får se vad som sägs, säger Thelin.

Arber Zeneli berättar om sin skada:

– Jag har goda förhoppningar men vi får se hur det ser ut i morgon och ta ett beslut därifrån.

”Kände att det stramade till”

Vad var det som hände?

– Ingen aning faktiskt. Jag fick en känning i ljumsken och kände att det stramade till. Jag tänkte att det var bättre att byta för att inte göra det värre och sätta laget i en dålig position.

Elfsborg vann matchen med 3–1. Om en vecka möter Elfsborg Djurgården på bortaplan. Per Frick har inte gett upp hoppet om att spela då.

– Just nu känns det rätt bra. Jag har ingen smärta. Kanske kan vara med nästa helg om jag har lite flyt. Får se hur det känns i morgon.

Tania Nilsson, Elfsborgs sjukgymnast, redogör för de olika skadorna efter matchen:

– Per fick en tidig känning i baksidan så honom fick vi byta på en gång. Arber kände av sin ljumske lite. Det verkar inte vara någon större, men vi valde att byta honom ändå för han kände att det nöp lite. Simon fick bara en smäll mot höften. Det är ingen fara, han hade nog kunnat spela vidare – men han var ganska trött.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.