En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-07 12:26

SPORT

Västerås måltorka fortsätter – förlorade mot Djurgården: ”Helt galet”

Simon Gefvert missade straff för Västerås SK – och blev därmed syndabock.

Mängder med chanser och en straffmiss. Västerås SK fortsätter med sin starka offensiv, men oförmåga att få bollen i mål.

Djurgården vann söndagens allsvenska match med 2–0.

– Det är helt galet, brutalt. Det är samma visa varje match, säger VSK-kaptenen Simon Johansson till Discovery+.

I första halvleken, på ett i stort sett fullsatt Hitachi Energy arena i Västerås, hade den allsvenska nykomlingen Västerås SK bland annat en trippelchans i ett anfall. Skott i stolpen, skott rakt på målvakten och en volleyspark som gick över målet.

– Vi har tillräckligt med lägen att göra ett par mål före paus och kan inte göra så mycket mer än att stoppa bollen i nät, säger Västerås-tränaren Kalle Karlsson.

I stället var det gästande Djurgården som gjorde 1–0 när mittfältaren Samuel Leach Holm sköt hårt och lågt vid stolpen. Bollen smet retligt under Västeråsmålvakten Johan Brattberg.

– Bollen vobblade jättemycket. Det här är allsvenskans sämsta konstgräsmatta, säger Leach Holm till Discovery+.

Målskytt för Djurgården: Samuel Leach Holm

I andra halvlek fick VSK en straff. Simon Gefvert slog den åt vänstra stolpen, men dit kastade sig också målvakten Jacob Widell Zetterström och boxade ut bollen. Djurgården kunde direkt sätta i gång ett anfall, Oskar Fallenius sprang sig fri och satte 2–0.

Djurgården delar i och med söndagens resultat andraplatsen i tabellen med Häcken på 13 poäng, fem bakom serieledande Malmö FF. Sjunde omgången är dock inte färdigspelad.

Västerås har jumboplaceringen i allsvenskan, på tre poäng och blott tre gjorda mål.