Hellbergs ”drömspelare” vill till Hammarby

Publicerad 2024-05-05 20.32

Han är Kim Hellbergs drömspelare från IFK Värnamo.

Nu öppnar Wenderson för att flytta till Bajen i sommar.

– Jag skulle bli glad om de försökte igen, säger han efter segern på Tele2 Arena.

Följ ämnen

Det var i vintras som Sportbladet intervjuade Kim Hellberg i ett tv-program.

På frågan om vilken spelare (bortsett från Oscar Johansson, som Bajen redan hade värvat) han helst tagit med sig från gamla klubben Värnamo kom följande svar:

– Wenderson är en fantastisk spelare, en sådan som kan träna varje pass. Han lärde sig engelska också så man kunde kommunicera med honom, vilket var viktigt. Wenderson fick en enorm utväxling och han var väldigt bra 2023, sa Hellberg i programmet.

Därför gick affären inte igenom: ”Bara tre dagar”

Senare kom det fram att Hammarby också försökt värva mittfältaren. Problemet? Frågan kom för sent i transferfönstret och Värnamo sa nej. Det bekräftar Wenderson när Sportbladet träffar honom efter smålänningarnas starka seger på Tele2 Arena (2–1).

– Det var härliga nyheter när jag fick höra att Hammarby ville ha mig. Men de kom i kontakt med Värnamo så sent under fönstret. Det var bara tre dagar kvar. Värnamo hade inte möjlighet att ersätta mig på så kort varsel.

Värnamos Wenderson Oliveira do Nascimento och Hammarbys Tesfaldet Tekie.

Dominerade mot Bajen

25-åringen har fortfarande hoppet uppe om att det i stället ska lösa om några månader.

– Vi får se vad som händer i sommar och jag ska fortsätta försöka spela bra.

Mot Bajen överglänste han Bajens centrala mittfältsspelare som Oscar Johansson, Tesfaldet Tekie, Markus Karlsson och Fredrik Hammar med sin resoluta men också kreativa fotboll.

Hoppas att Bajen försöker värva – igen

Om Hammarby försöker igen under sommaren – vad säger du då?

– Jag skulle bli glad om de försökte igen. Det skulle vara en stor möjlighet för mig som spelare. Men klubbarna måste i så fall vara i kontakt med varandra och agenten, så får vi se. Men jag skulle bli glad om Hammarby visade intresse för mig igen.

Kim Hellberg.

Han är övertygad om att Kim Hellberg kommer få ordning på Bajen. Trots att laget svajat i inledningen av allsvenskan med ojämna prestationer.

– Det var likadant i Värnamo. Det gick mycket upp och ner i början där också, med Kim. Det tar tid att hitta rätt i den spelstilen. Hammarby spelar en hyfsad fotboll men den kommer bli bättre med tiden. Så man måste ha tålamod och tro på processen.