Gå direkt till sidans innehåll
Viktor Gyökeres

I chock – under det galna firandet i natt

Vilda festscener i natt.

Viktor Gyökeres var ”firandets kung” när tusentals människor färgade Lissabons gator gröna.

– Jag har aldrig upplevt något liknande, säger han till Record.

Foto: ANTONIO PEDRO SANTOS / EPA LUSA
Foto: MáRIO VASA/GLOBAL IMAGENS/ATLNTI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: ANTONIO PEDRO SANTOS / EPA LUSA

Sent under söndagskvällen stod det klart att Sporting är portugisisk mästare, detta efter att ärkerivalen Benfica överraskande nog förlorat mot mittengänget Famalicao.

För ovanlighetens skull – detta är blott fjärde gången på över 40 år som Sporting vinner ligan – färgades hela Lissabon i grönt och vitt. De annars så karaktäristiskt gula spårvagnarna var plötsligt gröna och tusentals och åter tusentals människor tog sig ut i natten.

Viktor Gyökeres var märkbart tagen av stunden.

– Jag är väldigt glad. Det är galet, säger han till Record.

Enligt den portugisiska tidningen, som för övrigt benämner Gyökeres som ”firandets kung”, var den svenske skyttekungen chockad över uppståndelsen.

– Vi kommer fira det här med supportrarna och vi kommer njuta. Vi ska försöka göra det igen. Det här är mitt livs första titel, men jag ser bara rök. Jag har aldrig upplevt något liknande. 

– Jag vet inte vad jag ska säga.

Gyökeres om framtiden

Därefter hoppade 25-åringen, som gjort braksuccé i Sporting under sin debutsäsong, på bussen som skulle åka kortege genom den portugisiska huvudstaden.

Hans facit med två omgångar kvar? 27 mål och tio assist på 31 ligamatcher.

Blågult-anfallaren har därmed också kopplats ihop med flera av Europas största klubbar, däribland Chelsea, Arsenal och PSG.

– Jag älskar att vara här, det har varit fantastiskt. Vi får se vad som händer. Der här är fotboll och jag kan inte lova något. Men jag har kontrakt med Sporting och jag trivs verkligen här. Inom fotbollen kan saker och ting ändras snabbt, säger han.


https://twitter.com/SportingCP/status/1787291097758154801