Uppgifter: Torontos Pontus Holmberg förstärker Tre Kronor

Uppdaterad 10.54 | Publicerad 06.30

NEW YORK. Allt mindre tyder på att William Nylander kommer till VM – och när Vegas i natt åkte ur Stanley Cup-slutspelet blev det känt att William Karlsson spelat skadad på slutet, så inte heller han lär vara aktuell.

Däremot erfar Sportbladet att Torontos Pontus Holmberg förstärker Tre Kronor i Tjeckien.

När Boston Bruins natten till söndag vann Game 7 mot Toronto väcktes hoppet om att Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam skulle kunna locka drömförstärkningen William William till den stundande VM-turneringen i Ostrava och Prag.

Men när den 28-årige stjärnan en timme efter David Pastrnaks förkrossande sudden-avgörande berättade att han nyligen haft sådana besvär med migrän att synens påverkats dämpades entusiasmen. 

De flesta förstår att Maple Leafs knappast släpper iväg en av sina mest välbetalda nyckelspelare utan en grundlig utredning av så allvarliga hälsoproblem.

Nu visar sig situationen vara ungefär densamma med namnen Karlsson i Vegas Golden Knights – utslagna av Dallas i en annan Game 7 i natt.

– Han har spelat med en skada i nedre delen av kroppen. Jag tänker inte gå in på detaljer, men som ni alla kunde se var han inte hundra procent. Vi försökte ge honom så mycket istid han kunde hantera. Själv skulle han aldrig klaga, säger coachen Bruce Cassidy.

I skuggan av det beskedet låter VM avlägset för prickskytten från Märsta.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska dock en annan utslagen Toronto-spelare vara på väg att ansluta till VM-truppen.

Pontus Holmberg.

Den 25-årige västmanlänningen – som spelade för Växjö innan han 2022 flyttade till Nordamerika – fick ett smärre genombrott med Maple Leafs i år, användes flitigt som arbetsmyra i tredjekedjan men fick också tidvisa chanser i förstalinan med Auston Matthews och stod för sju mål och 10 assist under 54 grundseriematcher.

Även Calle Järnkrok och Timothy Liljegren är tillgängliga, men huruvida de tillfrågats är oklart.

Hockey-VM 2024: Spelschema och tv-tider • Då spelar Tre Kronor

Pontus Holmberg.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln