Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formel 1

Donald Trump dyker upp på Miamis GP i Florida

Donald Trump fick en paus från rättegången och bjöds in till F1-spektaklet i Florida.

Något som rört upp känslor.

Väl på plats dök den åtalade presidentkandidaten upp på en Onlyfans-modells Instagram.

Trump portas från Miamis GP: ”Inte välkommen längre”
Donald Trump på formel 1 i Miami, Florida.
Foto: ACTION PRESS / STELLA PICTURES/ACTION PRESS ACTION PRESS
Donald Trump stal uppmärksamheten under helgens tävling.
Foto: ACTION PRESS / STELLA PICTURES/ACTION PRESS ACTION PRESS

Miamis GP avgjordes för tredje gången.

Formel 1-tävlingen har på kort tid fått stämpeln som ett kommersiellt jippo där mängder av kändisar bjuds in till banan, som i praktiken löper runt NFL-laget Miami Dolphins parkering, för att marknadsföra tävlingen.

En av dem? Donald Trump.

Under veckan har det riktats stark kritik mot stallet McLaren, som bjöd in den amerikanske presidentkandidaten till sitt garage inför loppet.

Trump står som bekant åtalad, anklagad för bokföringsbrott på 34 punkter i samband med att tystnadspengar betalades ut till porrskådisen Stormy Daniels. Den 77-årige expresidenten nekar till alla anklagelser.

Under helgen fick han en paus från rättegången i New York och reste ner till Florida, där han bor till vardags.

Donald Trump dök upp på F1-området under söndagen och togs emot som en stjärna. Något som förvånar The Telegraphs Tom Cary, som beskriver evenemanget som ”bisarrt”

Trump dök upp på modellens konto

I sin text från tävlingen lyfter han det faktum att den brottsanklagade Trump syntes på den slovakiska Onlyfans-modellen Veronica Rajeks Instagram.

Rajek, som har nära sju miljoner följare, filmade sig själv med en gående Trump i bakgrunden och skrev ”En bättre framtid på ingång”, varpå hon taggade den potentielle presidentkandidaten i inlägget.

”Donald Trumps ankomst på söndagen trumfade allt annat hittills. Det var fullständigt surrealistiskt”, skriver Cary.

Han fortsätter:

”Ledig helg från rättegången i New York, då dyker Trump upp. Onlyfans-modellen Veronica Rajek försökte få till en selfie med den man som är anklagad för att ha betalat tystnadspengar till en porrstjärna”.

Efter kritikstormen mot McLaren publicerade stallet ett pressmeddelande där de gav sin syn på saken.

”McLaren är en opolitisk organisation, men vi respekterar Vita huset och USA:s presidenter. Så när vi fick förfrågan från FIA:s president om Trump fick besöka vårt garage blev vi hedrade. Vi blev hedrade över att McLaren blivit utvalt att representera formel 1, och vi fick en möjlighet att visa upp den ingenjörskonst i världsklass som vi förser motorvärlden med”.

Onlyfans-modellen Veronika Rajek filmade sig själv med Donald Trump i bakgrunden.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.