Danska tigern flyger högt i Sverige: ”Exceptionellt år”

Har gått som tåget, trots lågkonjunkturen.

Den danska lågpriskedjan Flying Tiger Copenhagen växer snabbt globalt och så även här i Sverige.

När bolaget nu summerar sitt 2023 gör man det med ett nytt rekord: EBITDA-resultatet skrivs nämligen till 1,1 miljarder danska kronor - den högsta noteringen någonsin för kedjan.Det samtidigt som man var oerhört nära att pricka 5 miljarder danska kronor i omsättning.

Annons

En betydande del av framgångarna kan också tillskrivas den framfart man ser här i Sverige.

Flying Tiger Copenhagen har haft ett exceptionellt år i Sverige, där vi har kunnat stärka vår position trots de ekonomiska utmaningarna på marknaden. Vi är stolta över vår förmåga att locka och behålla kunder med vårt unika sortiment, även under perioder av höga räntor och inflation, säger Arben Rexhepi, Sverigechef för Flying Tiger Copenhagen, i ett uttalande.

Faktum är att man gått riktigt bra i hela Norden, så det finns således inga planer på att slå av på expansionstakten.

Våra framsteg i Sverige är en del av en större nordisk framgångssaga. Vi ser fram emot att fortsätta vår expansion och att driva vårt hållbarhetsarbete framåt, med särskilt fokus på att minska plastanvändningen och öka användningen av grönt bränsle i vår logistik, säger Nordenchefen Martin Sörenhag.

Bolaget har också stora planer för 2024 med lanseringar i sex nya länder under 2024, samt uppdatering och renovering av befintliga butiker i Sverige.

Förnyelsen av våra butiker är avgörande för att skapa en fräsch och inbjudande shoppingupplevelse. Vi arbetar också aktivt för att våra medarbetare ska trivas i våra nya, uppdaterade miljöer, säger Arben Rexhepi.

Annons