Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eurovision Song Contest

Förvandlingen: Hockeyarena till schlagerslott

Förvandlingen från en ishockeyarena till ett schlagerpalats är klar.

Sedan 11 april har demonteringen av hockeyattrialjerna varit i full gång i Malmö arena – och några bråk mellan sport och schlager har det inte blivit.

– Nej, inga bråk såvitt jag vet, säger Ebba Adielsson, producent för SVT, och skrattar.

Innan scenen byggdes.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Förutom scenen är det mycket runtikring som ska sättas på plats för att sätta tv-upplevelsen för de över 100 miljoner tv-tittarna.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Här är en del av förvandlingen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det är ett stort maskineri som dragits in i Malmö arena.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alltjämt sedan Loreen kammade hem Eurovisionen i Liverpool förra året har förberedelserna för att arrangera tävlingen på svensk mark pågått.

I somras stod det klart att det blir Malmö som är värdstad – och där har den svenska arrangörsdelegationen arbetat tätt ihop med staden sedan dess.

Något man från SVT:s håll är nöjda över så här långt.

– Det har varit ett väldigt gott samarbete. Vi har jobbat tätt ihop sedan i juli förra året och det är ju också andra gången vi gör det i Malmö i närtid. Flera av de som jobbar med det den här gången var med sist.

Har ni bråkat något med Malmö hockey om att ta över deras hemmaplan redan i april?

– Nej, inga bråk såvitt jag vet, säger hon och skrattar.

Christer Björkman i arenan.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Enligt Ebba Adielsson är värdskapet välförankrat i alla läger.

– Det är en del av detta när en host-stad är med i budgivningen att vilja ha och få evenemanget, så är det en del av det att kunna frigöra en arena.

Man räknar med att bli klara med allting i god tid före Eurovision. 

– Sedan så är det ju repetitioner av olika slag enda fram till showveckan, när allting startar. Då har vi öppningsceremonin på söndagen när delegationerna möter pressen, och sedan är det den här veckan i Malmö när vi har nio publika tillställningar och massa roliga evenemang och musikaliska framträdanden – och folkfester – i Malmö, säger hon inför veckan. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.