Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightnings fjärde raka förlust – föll med 1–8 mot Dallas Stars

LOS ANGELES. Fjärde raka förlusten.

Tampa Bay Lightning har det tungt just nu.

En av de få ljusglimtarna på lördagskvällen, svensk tid, var Victor Hedman, som var lagets ende målskytt när man föll med 1-8 i Dallas.

På måndag möts lagen igen. Den här gången i Tampa Bay.

Det blir Hedman 1000:e match i NHL.

Dallas Stars vann med hela 8–1.

Victor Hedman har sin familj på besök från Sverige för att fira milstolpen i Amalie Arena.

– Dags för Tampa Bay att skärpa till sig. Man släpper in flest mål i ligan i spel fem mot fem, kommenterade förre NHL-målvakten Kevin Weekes i expertpanelen hos NHL Network efter lördagens storförlust.

Storförlust, ja.

Det här var första gången Lightning förlorat när motståndarna gjort fler än sju mål sedan Jon Copper tog över som tränare i mars 2013.

Victor Hedman målskytt

Mot Dallas hamnade Tampa Bay i underläge tidigt och orkade aldrig resa sig.

Det stod 3-0 till Stars efter knappt åtta minuters spel i American Airlines Arena innan Victor Hedman kunde reducera i powerplay med drygt sju minuter kvar av den första perioden.

Raset fortsatte i den andra perioden, som Dallas vann med 3-0.

Jonas Johansson, 28, gjorde sig redo i båset att avlösa Andrej Vaisljevski efter 6-1-målet, men den ryske målvaktsstjärnan skakade på huvudet och sa nej i riktning Cooper och tränarstaben.

Men när den tredje perioden körde igång stod Johansson mellan stolparna.

Han släppte in två mål på nio skott under de sista tjugo minuterna.

Hos Stars var Jason Robertson tvåmålsskytt. Veteranen Joe Pavelski, 39, tillhörde också de mer framstående spelarna med ett mål och två assist.