Gå direkt till sidans innehåll
Prins Daniel

Prins Daniels nya titel under Danmarks statsbesök

Prins Daniel har fått en ny titel av kung Frederik efter veckans statsbesök. 

Han kan nu titulera sig riddare av Elefantorden. 

Danska kungaparet gör sitt första besök i Sverige sedan tronskiftet. Kung Frederik och drottning Mary anlände till Stockholm på måndagen.
Foto: CHARLOTTE BRUNZELL / CHARLOTTE BRUNZELL/ STELLA PICTURES
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kung Frederik och drottning Mary gör sitt första statsbesök i Sverige som kung och drottning. I går anlände de till Stockholm och välkomnades med bland annat tal, galamiddag och besök på Kungliga Tekniska högskolan. 

I och med det danska kungaparets besök har prins Daniel fått en ny titel av kung Frederik. På Instagram berättar det danska kungahuset att prinsen under måndagen blev utnämnd till riddare av elefantorden. Orden har funnits sedan 1693 och är en kunglig förtjänstorden som delas ut av Danmarks regent. Kung Carl XVI Gustav, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria sedan tidigare riddare av elefantorden. 

Även det danska kungaparet har fått nya titlar. Drottning Mary har blivit tilldelad Serafimerorden och kung Frederik, som varit riddare av orden sedan 1993, har blivit tilldelad kedjan som tillhör orden. 

Under tisdagen har drottning Silvia och drottning Mary besökt prins Eugens Waldermarsudde där de fick en guidad visning av prinsens hem, det skriver det svenska kungshuset på Instagram