Annons

Annons

Fotboll: Champions League

Joselu frälste Real Madrid i dramatisk CL-semi

Han hoppade in i den 81:a minuten och vände semifinalen hemma mot Bayern München – inom loppet av tre minuter.

Doldisen Joselu sköt Real Madrid till Champions League-final med sina två sena mål mot den tyska storklubben i 2–1-segern (4–3 sammanlagt).

Inhopparen Joselu svarade för Real Madrids båda mål när spanjorerna slog ut Bayern München med 4–3 sammanlagt i semifinalen av Champions League.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

– Många gånger har det sett ut som att vi varit döda och begravda, men vi har mentaliteten att aldrig ge upp, säger Real Madrid-stjärnan Jude Bellingham till TNT Sports enligt nyhetsbyrån AFP.

Kanadensaren Alphonso Davies byttes in redan i den 27:e minuten när Bayern Münchens Serge Gnabry tvingades avbryta bortareturen mot Real Madrid i semifinalen av Champions League.

23-åringen såg länge ut att ha skickat den tyska giganten till final i turneringen. I den 68:e minuten satte han ledningsmålet bakom Andrij Lunin i hemmamålet på Santiago Bernabéu. Målet var Davies första Champions League-mål i karriären.

Blixtvändning av Real Madrid

Där och då var det upplagt för en heltysk final på Wembley i London lördagen den 1 juni. Under tisdagskvällen hade Borussia Dortmund slagit ut Paris Saint-Germain i sin semifinal.

Annons

En annan inhoppare skulle dock rycka finalplatsen ur händerna på Bayern München-spelarna. Den 34-årige spanjoren Joselu byttes in i den 81:a minuten – sju minuter senare hade han kvitterat.

Annons

Tyskarnas veteranmålvakt Manuel Neuer hade varit en gigant mellan stolparna hela matchen, men när det ständiga hotet Vinícius Júnior (tvåmålsskytt i 2–2-matchen i München förra veckan) avlossade från distans lämnade 38-åringen en retur. En lös boll som Joselu skickade in i mål.

En förlängning såg ut att vänta, men Joselu var inte klar för kvällen. I den första tilläggsminuten satte han även segermålet och skickade Real Madrid till Champions League-final. Ett mål som godkändes efter en VAR-granskning av en misstänkt offside på framspelaren Antonio Rüdiger.

En på många sätt osannolik hjälte i ett stjärnspäckat Real Madrid. Joselu är den här säsongen inlånad från Espanyol, som spelar i andraligan i Spanien.

– Joselu förtjänar detta, han har varit en fantastisk del av truppen den här säsongen, säger Bellingham.

Ingen titel för Kane

Engelsmannen Harry Kane lämnade inför säsongen Tottenham för Bayern München i ett försök att vinna sin första klubblagstitel i karriären. Där har 30-åringen personligen levererat – inför semifinalreturen mot Real Madrid hade han svarat för 44 mål på lika många matcher.

Något mål i den 45:e matchen för säsongen blev det dock inte och Kane får vänta på sin första titel. Champions League var Bayern Münchens sista chans till att vinna något denna säsong. Redan i mitten av april säkrade Bayer Leverkusen Bundesligatiteln – efter att Bayern München vunnit ligan elva säsonger i rad.

Annons

Annons

Mesta mästarna Real Madrid kan nu vinna sin 15:e titel i turneringen och den sjätte på de elva senaste säsongerna. Borussia Dortmund vann Champions League 1997 och var i final 2013. Då förlorade laget mot Bayern München med 1–2 på just Wembley.

2017: Real Madrid–Juventus 4–1

2016: Real Madrid–Atlético Madrid 6–4 e straffar, 1–1 e ordinarie tid och förlängning

2015: Barcelona–Juventus 3–1

2014: Real Madrid–Atlético Madrid 4–1 e förlängning, 1–1 e ordinarie tid