Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-19 16:18

SPORT

Timmar i utvisningar när Florida manglade Boston

Det blev storbråk i match två i kvartsfinalserien i Stanley Cup-slutspelet mellan Florida och Boston i den tredje perioden, en match som Florida vann med 6–1.

Storbråk och 146 utvisningsminuter i tredje perioden. Andra matchen i kvartsfinalserien mellan Florida och Boston lär snarare bli ihågkommen för att vara stökig än att Florida utjämnade serien genom vinst med 6–1.

Storstjärnorna Matthew Tkachuk i Florida och Bostons David Pastrnak hade en egen, omtalad uppgörelse med nävarna och fick in flera träffar. De stod tillsammans för 30 minuter i båset.

– Vi har två anfallare ur eliten, det blir lite hett och de vill puckla på varandra, säger Floridatränaren Paul Maurice till AP efter matchen.

– Jag tycker att det var häftigt. De såg okej ut när det var över. Kanske någon blir upprörd över det här, men, jag är ledsen – jag tycker att det var häftigt.

Totalt blev det 157 utdömda minuter för de båda lagen – 146 bara i tredje perioden. Tolv spelare fick matchstraff.

Boston vann första matchen med 5–1 och tog ledningen även den här gången. Men sedan var det bara Florida som gällde, i alla fall i målprotokollet.

När Florida gjorde 3–1 genom Gustav Forsling och sedan 4–1 genom Eetu Luostarinen på Jeremy Swayman i Bostons kasse tyckte coachen att det var nog trots att Swayman spelat bra. Han fick lämna över till svenske målvaktskollegan Linus Ullmark som dock släppte in två till.

Lagen möts i den tredje matchen, i bäst av sju, på fredag.

I första kvartsfinalmötet Vancouver–Edmonton svängde det dock rejält. Vancouver låg under i första och andra perioden men tryckte in tre mål i tredje och vann med 5–4. Det innebär att laget leder kvartsfinalserien med 1–0.