socialdemokraterna_maj_panorama
Misshandeln inträffade här på Badhusbryggan i februari i år.

Två döms efter misshandel av 12-årig flicka

En 15-årig flicka döms för att ha misshandlat en 12-årig flicka i Sigtuna. Ytterligare en 15-åring döms för medhjälp till misshandel. 15-åringen döms även för övergrepp i rättssak.

centrum_artikel_host

Under februari i år stämde två tonåringar träff med en 12-årig flicka på badhusbryggan efter en dispyt på sociala medier. Den 12-åriga flickan hade tidigare blockerat en av tonåringarna, vilket ledde till att en tredje individ blev inblandad och arrangerade mötet.

Vid mötet utsattes den unga flickan för misshandel där hon fick ta emot flera slag och sparkar mot huvudet medan hon låg ned på marken. Delar av den brutala händelsen filmades av den tredje personen som kallat till träffen.

Efter misshandeln hotades den 12-åriga flickan av de två tonåringarna för att hindra henne från att göra en polisanmälan. Dessa hot dokumenterades också i inspelningar som gjorts av personen som arrangerat träffen.

I rättegången dömdes en tonårstjej för misshandel, medan den andra tonåringen som arrangerade mötet och filmade händelsen dömdes för medhjälp till misshandeln. Den tonåriga flickan som utförde misshandeln dömdes dessutom för övergrepp i rättssak. Åtalet om övergrepp i rättssak mot personen som kallade till träffen ogiltigförklarades.

Domstolen fastslog att den tonåriga flickan som misshandlade 12-åringen ska genomgå ungdomsvård medan den andra tonåringen som arrangerade träffen dömdes till ungdomstjänst. Dessutom ska de båda betala ett skadestånd på omkring 38 000 kronor till 12-åringen. Väsentlig bevisning i målet bestod av de inspelningar som de misstänkta tonåringarna gjort under händelsen.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host