Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-05-13 20:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forklara-garna-hur-en-svag-trupp-blir-starkare-av-buande/

SPORT

”Förklara gärna hur en svag trupp blir starkare av buande”

Hammarbys Marc Llinares deppar efter matchen mot Värnamo.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Esks elva vecka 19.

DN-sportens krönikör Johan Esk sammanfattar veckan som gått.

1) Buandet.

Delar av hemmapubliken buade ut Hammarbys unga lag på väg mot ännu en förlust mot Värnamo. Den som kan förklara hur en svag trupp blir starkare av att bli utbuade av sina fans får gärna försöka berätta det. I min värld är det ett säkert sätt att sänka laget.

2) Sommarfönstret.

AIK köpte spelare för att hänga kvar i allsvenskan 2023. I sommar måste man sälja stjärnor för att klara ekonomin. I Hammarbys nya strategi skulle sånt undvikas ...

3) Sommarfönstret.

… men nu är Hammarbys trupp både stor och svag. Hammarby måste både sälja och köpa spelare. Annars blir Bajen nästa år superettans rikaste klubb.

4) Skidtraditionen.

Förra året publicerade längdstjärnan Frida Karlsson blodiga bilder på sitt ansikte efter att ha gjort en så kallad ”faceplant”. Efter ett pass i Bruksvallarna var det i veckan dags igen.

5) Skidcitatet.

”Det ska kännas att man är igång med nytt träningsår.” Frida Karlsson brukar kalla sig dramaqueen och tycker att allt är som det ska med nya blodiga vurpan.

6) Skidcitatet 2.

”De vill bli det nya internationella skidförbundet och att Fis ska vara historia.” Fis-ordföranden Johan Eliasch bryter tystnaden i konflikten med stornationerna.

7) Fotbollstränaren.

En ungdomstränare i AIK är en av de åtalade personerna i den stora huliganrättegången. Själv säger den maskerade knallskottskastaren att han ville vara ett föredöme.

Tränaren Xabi Alonso efter Bayer Leverkusens 49:e raka utan förlust.
Foto: TT

8) Fotbollstränaren.

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen har nu spelat 49 raka tävlingsmatcher utan att förlora. Nytt Europarekord. Det förra hade hängt med från Benficas storhetstid på 1960-talet.

9) Tourdöden.

Vinterns Tour de Ski avgörs bara i Italien. Bra för miljön, sämre för den som tycker att en tour ska vara en tour. Sämst är att det inte heller nu blir en avslutande jaktstart uppför.

Daniel Ståhl kan tänka sig att söka upp rekordvänliga platser.
Foto: Johan Nilsson/TT

10) Rekordplanen.

Daniel Ståhls förre tränare har sågat att blåsiga platser utan läktare används för att sätta rekord i diskus. Nu öppnar Ståhl själv upp för att göra en Mykolas Alekna.

11) Avhoppet.

Efter 15 år som vallachef för skidskyttelandslaget väljer Kent Norell att lämna jobbet. Norell har varit en nyckelfigur under landslagets resa till att bli ett av världens bästa.

Ämnen i artikeln

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

Bild 1 av 3
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Bild 2 av 3
Foto: TT
Bild 3 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT