Gå direkt till sidans innehåll
AIK Fotboll

Thomas Berntsens svar om Bergs framtid efter krossen

1-6 mot Elfsborg och hela 16 insläppta mål på de fyra senaste matcherna. 

AIK är i rejäl gungning, men sportchefen Thomas Berntsen slår fast att tränaren Henning Berg sitter säkert. 

– Vi kan piska oss blodiga, blodiga, blodiga över den här matchen, men vi ska slå tillbaka mot Hammarby, det är det vi har i huvudet nu, säger norrmannen. 

Gais-supportrarnas marsch till första allsvenska derbyt mot Blåvitt – på tolv år
AIK:s sportchef Thomas Berntsen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Henning Berg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Det började bra med tre segrar och två oavgjorda på de fem första matcherna. Sedan har AIK mer eller mindre kollapsat. 0-5 mot Malmö FF, visserligen 6-2 mot IFK Norrköping, men 1-3 mot Sirius följdes alltså upp av en stjärnsmäll i Borås. AIK blev pulveriserat av ett effektivt hemmalag som ledde med 3-0 redan efter 45 minuter. I pausen kablade det sändande tv-bolaget Discovery ut ett bråk mellan AIK-spelarna i omklädningsrummet, men raset fortsatte i andra halvlek och Elfsborg vann med 6-1. 

Efteråt försökte sportchefen Thomas Berntsen sätta ord på haveriet. 

– AIK ska inte förlora en fotbollsmatch med 6-1, men nu har det skett. Historiskt sett är AIK ett mer stabilt lag och vi måste hitta tillbaka till den stabiliteten i större grad. Definitivt. Hade vi inte haft den här matchen hade vi haft en medium start på säsongen, men så kommer man självklart ihåg det senaste resultat bäst. Det kommer att göra ont när vi vaknar i morgon, men detta är en del av spelet och det måste vi kunna tåla och hantera, säger han. 

”Har större problem än så”

Berntsen har heller inga som helst synpunkter på att ett internt bråk visades i tv, han tycker att AIK har helt andra saker att grubbla över i nuläget. 

– Sändningsrättigheter är sändningsrättigheter och det måste vi tåla när vi förlorar med 6-1 på bortaplan. Vi räknar med att det blir diskussion mellan våra spelare som inte är nöjda med dagens insats. Vårt största problem är inte att de bråkar i omklädningsrummet – vi har större problem än så, säger Berntsen. 

Sitter tränaren Henning Berg säkert? 

– Ja, svarar sportchefen blixtsnabbt. 

AIK ligger sjua för tillfället och på söndag väntar derby borta mot tabellnian Hammarby, som närmast kommer från en 3-0-förlust mot Mjällby i Blekinge.