Gå direkt till sidans innehåll

Dubbelt kenyanskt i Göteborgsvarvet

Det blev kenyanska segrar på både dam- och herrsidan i den 43:e upplagan av Göteborgsvarvet. På herrsidan var det Moses Koech som vann, och fick dela pallen med två landsmän.

”Jag hade inte förväntat mig att vinna”, säger Koech i ett pressmeddelande.

Moses Koech.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Janet Ruguru.
Foto: Adam Ihse/TT / Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN

Det blev, likt förra året, en varm historia när Göteborgsvarvet skulle avgöras. Strålande sol och en bra bit över 20 grader gjorde det tufft för löparna. Men bäst av alla gick det för kenyanen Moses Koech, som var först i mål på tiden 1.02.56.

”Det var tufft i dag. Det är ingen enkel bana och temperaturen var hög, men det känns väldigt bra nu”, säger vinnaren till arrangören efter loppet.

Och bakom honom var det fortsatt kenyanskt. Först på femte plats återfanns en tävlande med annan nationalitet, etiopiern Tsegay Kidanu.

Även på damsidan blev det kenyansk succé. Janet Ruguru var snabbast i mål och gick i mål på tiden 1.11.35. Hon var 15 sekunder före landsmaninnan Susan Chembai.

Bästa svenska blev Johanna Larsson, Örgryte IS, som slutade på sjätte plats med tiden 1.16.51. Även på herrsidan blev en sjätteplats dagens bästa placering för en svensk. Samuel Russon från Hässelby SK, som gick i mål på 1.06.03, var 14 sekunder före klubbkamraten Linus Rosdahl som slutade sjua.