Gå direkt till sidans innehåll

Klart: Kim Källström får toppjobb på SvFF

Kim Källström är klar för en ny roll hos det Svenska fotbollförbundet, något Expressen tidigare avslöjat att han varit aktuell för.

Detta då han blir förbundets nya fotbollschef, samtidigt som Caroline Sjöblom blir teknisk direktör.

– Jag tror alla är överens om att vi är vid ett vägskäl nu, säger Kim Källström.  

Kim Källström.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Som spelare var han firad stjärna i så väl svensk fotboll som ute i Europa, inte mint genom att bli en stor profil i den franska storklubben Lyon.

I landslaget gjorde Kim Källström dessutom 131 landskamper över 15 år innan han 2016 tackade för sig, ett år innan han avslutade den aktiva spelarkarriären.

Sedan dess har han utbildat sig via det Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) och praktiserat på det Svenska fotbollförbundet under sin utbildning. På det har han agerat som expert i TV4 och nu är Källström alltså redo för nya utmaningar från den 1 januari 2024.

Detta då är klar för en ny roll på förbundet, vilket Expressen tidigare kunnat avslöja varit aktuellt. 41-åringen blir nu landslagschef, samtidigt som Caroline Sjöblom blir teknisk direktör.

Nu väntar ett jobb med att ta fram en strategi för vilken riktning svensk fotboll ska ta i framtiden. 

– För mig är det viktigt att ta tid på mig och tillsammans med mina medarbetare fundera på var vi står, var vi vill gå. Det är inget vi kan göra rätt upp och ner, säger Källström.

Kim Källström om nya jobbet 

Den före detta landslagsmittfältaren Källström har följt det svenska herrlandslagets svaga resultat under helgen. Han tycker att svensk fotboll står vid ett vägskäl.

– Jag tror inte på att stressa fram en strategi. Det kommer ta lite tid. Men jag tycker också det är spännande. Det var längesen, eller kanske aldrig, vi haft en sådan här debatt om svensk fotboll, säger han. 

– Jag har inte alla svar. Det tror jag ingen har i fotboll. När vi väl har bestämt oss kommer vi köra stenhårt för att att nå den, fortsätter Kim Källström. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset