Gå direkt till sidans innehåll

Tidigare TV4-profilen Ralf Vadsmo är död – blev 59

Travexperten Ralf Vadsmo är död.

Den tidigare TV4-profilen hittades död under tisdagsmorgonen. 

Han blev 59 år.

– Han hade ett enormt stort hjärta och var glad i livet. Det är så otroligt sorgligt, säger tv-programledaren och tidigare kollegan Jessica Almenäs. 

TV4:s tidigare expert Ralf Vadsmo är död.
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD / TR Media/KANAL 75
Ralf med tidigare kollegan Jessica Almenäs i V75-studion.
Foto: Instagram
Travexperten Ralf Vadsmo tillsammans med programledaren Pär Skoglund och kuskarna Björn Goop och Erik Adielsson.
Foto: LJ / KANAL 75 AB

Under nio år arbetade Ralf Vadsmo som expert i TV4:s travsändningar. Travprofilen blev ett välkänt ansikte för den breda tv-publiken under lördagens V75-sändningar. Men år 2015 lämnade han kanalen. I en intervju med Expressen år 2015 bekräftade han att han skulle sluta.

– Jag har haft jättekul och jag älskar travet. Men jag känner inte att det är värt den tiden som jag lägger ned. Jag vill lägga mer tid på familjen och mina barn, sa Vadsmo då

Vadsmo gjorde senare comeback som travexpert, men då i spelbolaget Svenska Spels tv-sändningar. Där har han i återkommande program gett travpubliken initierade tips inför bland annat V75-tävlingar och storlopp i såväl Sverige som Europa.

Jessica Almenäs sorg: ”Mycket ledsen och chockad”

Nu har travfamiljen sorg. Under tisdagsmorgonen hittades Ralf Vadsmo död, bekräftar familjen för Expressen. Polisen misstänker inte brott.

Jessica Almenäs var programledare för TV4:s travsändningar i flera år. Ofta med Ralf Vadsmo som expert i studion. 

– Jag blev mycket ledsen och chockad när jag fick höra att ”Raffe” hade gått bort, alldeles för tidigt. Vi jobbade tillsammans i många år och har gjort otaliga travsändningar tillsammans. Vi hade alltid väldigt kul på jobbet, säger Almenäs. 

– Som kollega var ”Raffe” alltid påläst och ambitiös och han var en väldigt snäll och lojal vän. Han hade ett enormt stort hjärta och var glad i livet. Det är så otroligt sorgligt. Mina tankar är nu framför allt hos hans barn som måste vara förkrossade.

Peter Andersson, travexpert i TV4 och ATG Live, minns även han Vadsmo med värme. 

– Jag var rätt ny när jag jobbade med honom. Han var en omtänksam kille som hjälpte mig. Ralf brydde sig om andra människor, han gav mig tips hur jag skulle göra. Han ville att folk skulle lyckas och må bra. Det kom naturligt. Jag är chockad över att han är död, han hade en sådan livslust och energi.

”En otroligt snäll kille”

Travtränaren Anders Lindqvist brukade få besök av Ralf Vadsmo i Frankrike. 

– Jag minns Raffe som en sympatisk kille och genomsnäll som kollega. Han brukade hälsa på mig här nere i Frankrike under Prix d'Amérique. Det var sorgligt att höra.

Även den tidigare travkommentatorn Hans G Lindskog jobbade med Ralf Vadsmo i flera år. 

– Jag hade nöjet att jobba med Ralf under flera år på Kanal 75. Han var kunnig och travintresserad. Han var en kille som alltid var glad. Det känns väldigt hemskt just nu. Så orättvist, han var en kille mitt i livet.

Den tidigare tv-experten och stjärnkusken Lennart Forsgren: 

– Jag och Ralf hade mycket roligt ihop. En otroligt snäll kille, han ställde alltid upp. Vi arbetade ihop under år. Om det var något som skulle fixas så vände man sig till honom, han var en sådan fin kille.

Ralf Vadsmo blev 59 år.