Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Carlsson sitter många timmar i pistmaskinen i Rödebybacken för att få allt klart inför öppningen på lördag. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT.

Här kör pistmaskinen inför årets slalompremiär i Rödebybacken

Uppdaterad
Publicerad

På lördag öppnar Rödebybacken inför årets skidsäsong. De senaste två säsongerna har de inte kunnat öppna alls och att ha backen åkbar redan i början av december är ovanligt.

– Det ser hoppfullt ut inför jullovet, säger Marcus Carlsson i Karlskrona alpina klubb.

De senaste två vintrarna har Rödebybacken inte kunnat hålla öppet alls. Därför tycker ledningen för Karlskrona alpina klubb att det är extra kul att kunna öppna redan i början av december.

– Alltid när det blir kallt och snö kommer förfrågningar om när vi ska öppna, berättar Marcus Carlsson som är en av de ideellt engagerade i Karlskrona alpina klubb.

Inför öppningen på lördag har han ett antal timmar kvar i pistmaskinen för att få backen i ordning. För att kunna hålla verksamheten igång behövs fler ideella som hjälper till med alltifrån uthyrning av utrustning till kioskpersonal och vallahjälp.

Se Marcus Carlsson köra pistmaskinen i Rödebybacken i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.