Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Dialyscentret i Rafah behandlar normalt maximalt 100 patienter per dag. För närvarande behandlar de runt 350 patienter per dag”, säger WHO:s representant Richard Peeperkorn som är på plats. Foto: CHWHO

WHO: 212 attacker mot sjukhus i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Israel slår till mot stad efter stad i jakten på Hamas högste ledare Yahya Sinwar, som uppges vara baserad i Khan Yunis, i södra Gaza.

Samtidigt meddelar WHO att sedan den 7 oktober har det inträffat 212 attacker mot sjukhus i Gaza.

Enligt de senaste uppgifterna, som kommer från den Hamasstyrda palestinska hälsomyndigheten, har 17 177 människor dödats och över 46 000 skadats i Gaza.

I Gaza, som styrs av terrorstämplade Hamas, är fyra femtedelar av befolkningen på flykt och över 17 000 rapporteras ha mist livet.

Krig mellan Israel och Hamas

WHO:s nya bilder från Gaza

Världshälsoorganisationen (WHO) dokumenterat 212 attacker mot sjukvården i Gaza sedan den 7 oktober. Enligt organisationen har attackerna resulterat i minst 565 dödsfall och 732 skadade – och som påverkat 50-talet hälsoinrättningar och ambulanser.

Nya bilder från WHO:s team i Gaza visar hur patienter trängs på sjukhuset El-Najar i Rafah – men också hur de tvingats flytta lager med medicin och andra förnödenheter.

– Vi var tvungna att ta bort, så mycket som möjligt, av våra medicinska förnödenheter från våra två lager i Khan Yunis på grund av den ökade militära aktiviteten runt omkring, säger WHO:s representant Richard Peeperkorn som är på plats.

Se WHO:s bilder inifrån El-Najar-sjukhuset i Rafah

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet