Ekman-Larsson med i toppen bland NHL:s backar

TT

Publicerad 2023-12-09

Oliver Ekman-Larsson var med och vände matchen när hans Florida besegrade Pittsburgh med 3–1 i nattens NHL.

– Vi körde på och höll det enkelt, säger den svenske stjärnbacken efter matchen, som med sju mål nu delar en andraplats i skytteligan för NHL:s backar.

Ekman-Larssons petade in en retur i slutet av den första perioden. 1–1-kvitteringen blev hans sjunde mål för säsongen.

Bara Vancouvers Quinn Hughes har gjort fler mål som back i ligan, med totalt nio mål. Ekman-Larsson intar andraplatsen bland backarna tillsammans med Colorados Cale Makar, Los Angeles Drew Doughty och Edmontons Evan Bouchard.

På delad tredjeplats i backarnas skytteliga finns bland andra Pittsburghs Erik Karlsson och Buffalos Rasmus Dahlin med sex mål.

Sett till backarnas poäng är det i stället Victor Hedman som intar en delad tredjeplats tillsammans med Bouchard, med totalt 27 poäng. Hughes leder backarnas poängliga med 36 poäng, följd av Makar med 34 poäng.

Minnesotas anfallare Joel Eriksson Ek sköt 2–1 mot Edmonton och lagkamraten Marcus Johansson stod för två assist. Men insatserna räckte inte för en seger, Edmonton vann med 4–3.

Minnesotabacken Jonas Brodin lämnade isen efter en tackling i början av den tredje perioden.

Det var trångt framför Pittsburghs mål när Floridas svenskback Oliver Ekman-Larsson var framme med klubban och petade in en retur.