”Bajsade blod i sex månader…”

Publicerad 2023-12-11

Ludvig Elvenes, 27, har gått igenom ett helvete.

Den förre SHL-spelaren drabbades av en inflammatorisk tarmsjukdom och tvingades sätta karriären på paus.

– Jag bajsade blod i sex månader, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det var förra sommaren som den Rögle-fostrade forwarden insåg att något inte stod rätt till. Han hade rasat i vikt och börjat bajsa blod.

Trots det väntade han med att kontakta läkare.

”Fullt med sår”

När undersökningen väl gjordes kom diagnosen: Ulcerös kolit – en inflammatorisk tarmsjukdom som orsakar inflammation i tjock- och ändtarmens slemhinna.

– Jag var dum mot mig själv när jag inte tog det på allvar, utan trodde att det skulle lösa sig. När jag väl kollade upp det hade jag fullt med sår i tarmarna och det bara blödde. Då förstod jag att det var allvarligt. Jag fick ganska mycket medicin och äntligen koll på det, även om det var sent. Jag borde ha tagit tag i det tidigare, säger han till HD.

Spelar i Danmark

Elvenes beskriver det hela som ”ett helvete” och berättar att han blev andfådd bara av att gå upp för trapporna till lägenheten.

I slutet av förra säsongen gjorde han comeback efter flera månaders frånvaro och i dag huserar han i den danska klubben Herlev Eagles.

– Men jag går fortfarande till sjukhuset var sjätte vecka och får medicin och lite dropp. Det lär jag få göra ett bra tag till, säger Elvenes.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln