Rangers studsade tillbaka efter floppen mot Washington

Publicerad 2023-12-11

NEW YORK. Jonathan Quick fick sin revansch på LA Kings i natt.

Den 37-årige målvaktsikonen stoppade 25 skott mot sitt gamla lag och såg till att New York Rangers kunde bärga just den seger de önskade sig efter lördagens flopp i Washington.

– Precis allting var bättre ikväll, säger målskytten Mika Zibanejad till Sportbladet efter 4-1-triumfen.

I sexton säsonger vaktade han kassen åt Los Angeles Kings, Jonathan Quick – och bidrog i hög grad till att Stanley Cup-bucklan vid två tillfällen hamnade i södra Kalifornien.

Men i våras blev denne klubbikon till sin egen och många andras stora besvikelse trejdad – och sedan dess har han väntat på revansch.

På Madison Square Garden i natt var stunden kommen.

Quick, som numer tillhör New York Rangers, spelade exceptionellt inspirerat mot de gamla lagkamraterna, radade upp akrobatiska räddningar och tog 25 skott.

– Det var väldigt speciellt, säger han när han möter media efter det som i mångt och mycket tack vare honom blev en 4-1-seger.

– Redan när schemat släpptes i somras kollade jag upp det här datumet och jag får erkänna att det var lite nervöst, jag har aldrig spelat mot dem tidigare och kunde inte vänta på att få komma igång, det kändes som en lång dag, hehe.

Den grånande veteranen passar samtidigt på att hylla nya lagkamrater som föreföll mycket måna om att hjälpa honom att utkräva sin hämnd.

– Deras insats framför mig var helt enastående, säger han.

Ja, efter två raka förluster, och en riktig plattmatch mot Washington ett dygn tidigare, samlade sig Rangers till en prestation mer i linje med vad fansen vant sig vid tidigare under säsongen.

– Precis allting var bättre än i går, säger Mika Zibanejad när vi träffar honom i omklädningsrummet.

– Vi spelade snabbare och enklare och hade mer tanke bakom allt vi gjorde. Det känns riktigt bra att studsa tillbaka på det här viset. Mot ett bra motstånd också, de hade ju inte förlorat en enda bortamatch under ordinarie matchtid tidigare under säsongen.

Mika gjorde själv ett riktigt snyggt mål i ett powerplay i andra perioden. Pucken gick som radiostyrd mellan flera spelare innan Vincent Trochek hittade honom ren i favoritpositionen i vänstra tekningscirkel och därifrån bombade stockholmaren in sitt brutala direktskott.

– Ja, det var fint passningsspel och det öppnade upp sig och när jag fick pucken kände jag att det nog hade gått lite för fort för målvakten. Därför borde jag ha bra yta att skjuta på och så var det, kommenterar han.

I tredje perioden blev matchen påfallande stökig och utvisningarna haglade. Bland annat åkte just Mika på en mycket sällsynt tiominutersutvisning för misconduct för något han yttrade till domaren.

– Det är första gången det hänt och jag vet om det jag sa verkligen förtjänade en tia, ler han.

Adrian Kempe assisterade väldigt fint till Kings enda mål, inprickat av Phillip Danault.

LÄS VIDARE