Annons

Lasta inte över underhållet på kommande generationer

Moderaterna vill tydligen inte prioritera underhåll av våra vattenledningar vilket då skulle leda till bristande underhåll och att vi lastar över detta på kommande generationer.
Bromöllapolitik • Publicerad 13 december 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jenny Önnevik (S) kritiserar M i Bromölla för att inte vilja ta ansvar när det gäller VA-taxan.
Jenny Önnevik (S) kritiserar M i Bromölla för att inte vilja ta ansvar när det gäller VA-taxan.Foto: Mikael Persson

Svar på insändare från Moderaterna i Bromölla 2023-11-30

Inte heller tycks de komma ihåg vad de själv sa på kommunfullmäktige den 27 november, där Mikael Efverman lyfte att det går bra för Sverige. Att höja taxorna är inget självändamål och inget som vi Socialdemokrater önskar utan för oss är det viktigt att fortsätta bevara vårt goda dricksvatten!

Annons

Vi skulle kunna göra det enkelt precis som ni och bara säga att vi inte vill, men det är inte särskilt konstruktivt när bolagets bedömning är att det behövs. Det är Kommunfullmäktige som högsta beslutande organ som fattar beslut i frågan kring VA taxan som ännu bara beretts i Kommunstyrelsen. Men, det verkar inte som det spelar någon roll för Moderaterna att de förekommer den demokratiska processen om något som inte är beslutat.

Även om en hel del beslut är svåra att ta så är det det som det innebär att vara politiker och att ta ansvar. Ni har fått möjlighet att styra två gånger. Trots det har ni valt att bara sitta och titta på. Bättre vore om ni skulle kunna vara konstruktiva och berätta hur ni tycker att bolaget ska göra i stället.

Moderaterna verkar inte vara speciellt stolta för något i kommunen vilket både är tragiskt och destruktivt och får mig att fundera på var er vilja egentligen finns. Det skulle vara intressant att veta hur ni moderater vill bidra till en attraktiv kommun.

Det finns varken en röd eller blå tråd i Moderaternas logik. Mikael Efverman säger själv att man måste ta hand om värdet på egendomen och inte lasta över på någon annan. Detta är plötsligt glömt tre dagar senare.

För att nå framgång för Bromölla kommun behöver vi fokusera, vara tydliga, ha mod, leda och prioritera så att kommunen kan ha en fortsatt positiv utveckling och tillväxt.

Jenny Önnevik

Socialdemokraterna

Annons
Annons
Annons
Annons