Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är första gången för Chenyang Li och Yue Ju att binda julkrans. ”Vi har ingen jul i Kina”, säger Chenyang Li. Kolla in hur det går för studenterna och hör mer om föreningen Växteriet i klippet. Foto: Hadeel Ibrahim

Här testar internationella studenter svenska traditionen med julkransar

Publicerad

Studentföreningen Växteriet, vid Linköpings universitet, är till för de som brinner för växter och under terminen har de bland annat bjudit in för att att visa nyfikna studenter hur man binder en julkrans.

Vissa är blivande lärare och andra läser till biolog och de kallar sig själva ”LiU:s mysigaste förening”.

Varför växter?

– Växter ökar studentens välbefinnande och att man har det finare i hemmet, säger Clara Krans, Växteriets ordförande.

Växtakuten

Förutom att ordna event som pysselkvällar har föreningen vad de kallar för Växtakuten. Det går ut på att den som har problem med sina växter kan kontakta dem för råd och stöd.

Mer om Växteriet och studenter som gör sin allra första julkrans i klippet ovan.

Runt 50 studenter kom när Växteriet ordnade julkranseventet. I bilden är några från föreningens styrelse: Karolin Andersson, Linnéa Bergström, Klara Ödquist, Clara Krans och Tilda Waldner Ahnell. Foto: Hadeel Ibrahim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.