Epic Games vann nyligen i rätten mot Google, och Epic-vd:n Tim Sweeney menar att en följd blir att Epic Games Store kan etablera sig på Ios- och Android-format. Det berättar han för The Verge.

Intervjun handlar också om Epic Store på pc, som lanserades för fem år sedan som en Steam-konkurrent. I november stod det klart att den digitala butiken alltjämt går med förlust, men i The Verge-intervjun menar Sweeney att deras butik "snabbt" tar igen försprånget som Steam har.

Vi fortsätter investera kraftigt. Epic Games Store är den okända framgångssagan. Sedan 2018 har vi fått 80 miljoner månatliga aktiva användare. Steam har 120 miljoner, så vi tar igen försprånget snabbt!

Usp:en med Epic Games kontra Steam är gratisspelen som delas ut varje vecka. Dessutom låter Epic utvecklare och utgivare få större del av vinstmarginalen. Sweeney antyder också att man på ett "löjligt aggressivt" sätt kommer fortsätta jaga exklusiviteter till Epic Games Store.

Även om Steam är konkurrenten vill Sweeney lyfta "fantastiska" Steam Deck. Han skulle vilja släppa Fortnite till den, men saknar programmerare och hade velat se att hårdvaran sålt bättre.