Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BK Häcken

Avslöjar: Momodou Sonko jagas av Liverpool och Barcelona

Några av världens största klubbar har vänt ögonen mot BK Häckens supertalang Momodou Sonko.

Enligt uppgifter till Expressen kommer Liverpool FC scouta 18-åringen under torsdagens möte med Qarabağ FK.

Även FC Barcelona och RB Leipzig är intresserat.


Missa inga sillynyheter – ladda ner Expressens app för att få avslöjanden, rykten och övergångar

Momodou Sonko.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Momodou Sonko och Martin Ericsson.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Momodou Sonko är en av de svenska talanger som slog igenom under allsvenskan 2023 och som nu drar till sig intresse från större klubbar.

Förra veckan uppgav Tuttosvenskan att Sonko väljer mellan Liverpool FC och en tysk storklubb som nästa klubbadress. Senare rapporterade Sky Sport att den tyska klubben i fråga är RB Leipzig.

Enligt uppgifter till Expressen visar även FC Barcelona intresse för Sonko. Tillsammans med Liverpool FC och RB Leipzig ska de, just nu, vara de hetaste klubbarna i jakten på 18-åringens signatur.

Och klubbarna är seriösa i sitt intresse. RB Leipzig var till exempel på plats i Finland och scoutade Sonko när BK Häcken träningsspelade mot HJK Helsingfors för en vecka sedan, enligt Expressens uppgifter. 

Lär säljas för rekordbelopp

Flera källor uppger vidare att Liverpool FC kommer scouta Sonko under BK Häckens bortamöte med Qarabag FK i Europa League. Matchen spelas i Baku under torsdagskvällen. Liverpool FC ska tidigare ha tagit sig till Bravida arena på Hisingen för att scouta Sonko under en BK Häcken-träning (!), enligt Expressens uppgifter.

Huruvida det blir en övergång i vinter återstår att se, men när en försäljning sker lär den inbringa ett rekordbelopp till BK Häcken. Enligt uppgifter till Expressen hoppas BK Häcken få mellan 90 och 100 miljoner kronor för Sonko.

Klubbens hittills största försäljning är den av Bénie Traore till Premier League-klubben Sheffield United för strax över 50 miljoner kronor.

Momodou Sonko kom till BK Häcken från Västra Frölunda IF inför säsongen 2020. Under allsvenskan 2023 noterades han för sju mål och fyra assist.

– Jag tror att varenda klubb jag har pratat med vet vem han är. Så har det varit en längre tid – och det är hela vägen upp till de absoluta topplagen i Europa. Det är många som följer honom sedan länge, sa Häckens sportchef Martin Ericsson gällande intresset kring Sonko i slutet av oktober.

Sonko togs nyligen ut i den svenska a-landslagstruppen för samlingen i januari.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.