Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT

Bolaget-Oliver berättar om panikattackerna: ”Det blev svart”

Oliver Nordqvist fick panikattacker efter sommarens spelningar.
I SVT-dokumentären ”Sagan om Bolaget” öppnar han upp om sin psykiska ohälsa.
– Jag satt i ett rum och fick ingen luft och jag vet själv inte vad det var som höll på att hända, säger han.

Oliver Nordqvist är en av fyra medlemmar i bandet.
Foto: SVT / SVT
Bolaget bildades i Falun 2019.
Foto: Bake Productions/ Anton Elfsberg & K / Privat

Två år i rad har Bolaget haft den mest streamade låten på Spotify. De har spelat på scener runtom i hela Sverige och framträtt på några av Sveriges största festivaler. I SVT Edit:s dokumentär ”Sagan om Bolaget” får tittarna följa med från starten till nu – en resa som gått spikrakt uppåt. 

Men framgången har satt sina spår. Åtminstone för bandmedlemmen Oliver Nordqvist, 25, som ofta står i centrum. I dokumentären berättar han att det till slut blev för mycket med spelningar och allt som pågick runtomkring. 

– Jag hade en period på en månad då jag kunde få panikattacker efter scen, säger han.

I mitten av juni spelade bandet på Liseberg. Det är något som Oliver Nordqvist knappt har några minnen från. 

– Det är klart att jag inte ville visa upp det där och då, men jag satt i ett rum och fick ingen luft och jag vet själv inte vad det var som höll på att hända. Jag fattade ingenting och jag var hos läkare och läkarna fattade inte heller, säger han och fortsätter:

– Det blev svart efter spelningarna. 

Bolaget Records

Bandet Bolaget bildades i Falun 2019 och består av bandmedlemmarna Adam Bergestål, Gustav Jörgensen, Oliver Nordqvist och William Ahlborg.


Låten ”Kan inte gå” blev den mest streamade låten i Sverige förra året och har i dag över 72,5 miljoner streams. 


Även i år toppar de Spotifys lista över mest streamade låtar i Sverige. Låten ”Ikväll igen” har strax över 44 miljoner strömningar.


Bandets manager är Falun-profilen Emile Holmer. Andreas Werling är chef på över Big Drop Music, en del av skivbolaget Warner som bandet är signade till. 


”Sagan om Bolaget” har premiär på SVT Play den 14 december. 

Managern: ”Nu bromsar vi dig”

Det var också under spelningen på Liseberg som bandets manager Emile Holmer började märka att Oliver Nordqvist inte mådde bra. 

– Då såg vi i somras, på Liseberg när vi spelade där, att fan det är på väg åt ett annat håll. Så vi stoppade honom, jag och Andreas Werling, förklarar han och fortsätter:

– Vi tog honom till sidan efter det och sa att ”Nu bromsar vi dig lite grann och så får du lägga över mer på oss och sen ser vi till att du vilar i veckorna”.

Oliver Nordqvist säger själv att hans hjärna är som ”ett litet flipperspel som är trasigt”, men att bandmedlemmarna är till stor hjälp när det går över styr. 

– De andra är väldigt bra på att säga till också när de märker att det blir lite för mycket eller att jag går upp i varv, säger han i dokumentären. 

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.